2e persbericht van donderdag 7 oktober 2004

Eindhoven 07-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Poging tot beroving van 12-jarige

Een meisje van 12 jaar uit Eindhoven is donderdag omstreeks 07.45 uur op de Boschdijk door vier onbekende mannen lastig gevallen. Toen ze de mannen op haar fiets passeerde werd ze nageroepen en merkte ze dat een van hen haar bagagedrager vastpakte. Ze kon hierdoor niet verder rijden. De belagers die om geld vroegen doorzochten haar schoudertas en jaszakken. Vervolgens werd ze aan haar mouw van de fiets getrokken. Een passant op de fiets stoorde de mannen waarop zij kans zag met haar fiets en spullen te ontkomen. Het slachtoffer vertelde dat het gaat om mannen van om en nabij veertig jaar. Een van haar belagers heeft een lengte van 1,80 meter, een grijze baardgroei en oranje hoofdhaar met een haarlok aan de voorzijde. Een andere belager omschreef ze als volgt: veertiger, 1.75 meter lang, dik rood hoofd met veel pukkels en een bril met ovale glazen.

Helmond: Aanhangwagen met gestolen goederen aangetroffen

Op de Heitveldweg zag de politie donderdag omstreeks 10.45 uur een aanhangwagen langs de kant staan. Alle banden van de aanhanger waren stuk. De lading, 84 rollen dakleer, was eerder die dag gestolen van een bedrijfsterrein aan de Maisdijk. De eigenaar van de lading heeft inmiddels het materiaal weer in zijn bezit. (zie eerste persbericht)

Helmond: Dealers aangehouden

Woensdagmiddag zijn tijdens een politie-actie twee Helmonders van 43 en 38 jaar oud aangehouden. De politie had informatie dat beide Helmonders harddrugs dealden. Tijdens de actie zagen de politiemensen dat zij drugs verkochten aan gebruikers. De 43-jarige man had zes bolletjes, vermoedelijk, heroïne en enkele honderden euros bij zich. De ander was in het bezit van 10 bolletjes drugs en een kleine hoeveelheid weed. Ze verkochten de drugs op straat. De twee verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Best: Woninginbraak en auto gestolen

Tussen dinsdag 5 oktober 18.00 uur en donderdag 07.00 uur is in een woning aan de Oirschotseweg ingebroken. Tot zover bekend is het hele huis doorzocht en is er een stereo-installatie gestolen. Een auto van de bewoner die voor de woning stond, is ook gestolen. Het gaat om een Opel Monterey met het kenteken 42 VH XD.

Veldhoven: Politie treedt op tegen racende bromfietsers

De politie gaat zondag optreden tegen bromfietsers die deelnemen aan een illegale bromfietsrace. Er is bij de politie informatie binnengekomen dat op zondag 10 oktober een illegale bromfietsrace wordt georganiseerd. Volgens deze berichten zou de Oerse Baan het racecircuit zijn. Wat waarschijnlijk niet bij de organisatoren bekend is, is dat de Oerse Baan geen doodlopende weg meer is. De weg is opengesteld voor het verkeer en racende bromfietsers leiden tot levensgevaarlijke situaties. De politie houdt zondag potentiële racers in Veldhoven goed in de gaten en zal bij overtredingen meteen bekeuren.