Provimi Groep

PROVIMI: PET FOOD ACQUISITIE IN SLOWAKIJE

Parijs//Rotterdam, 7 oktober 2004

De Provimi Groep (genoteerd op de "Premier Marché" van Euronext in Parijs), een van de wereldleiders op het gebied van diervoeding, kondigt vandaag aan dat zij het honden- en kattenvoerbedrijf Nama in Slowakije heeft overgenomen. Deze acquisitie illustreert Provimi's strategie om haar honden- en kattenvoeractiviteiten uit te breiden en versterkt haar leidende positie in Centraal en Oost Europa.

Nama spol s.r.o. is nummer één op het gebied van droog honden- en kattenvoer in Slowakije. Het bedrijf is gelegen in Dunajsky Klatov, ten zuiden van Bratislava, dichtbij de Hongaarse grens. Het heeft momenteel 36 mensen in dienst en heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 15.000 ton. 75% van Nama's honden- en kattenvoer wordt onder huismerken geproduceerd en 25% onder Nama's eigen merk.

Door deze acquisitie verbetert Provimi haar reeds leidende positie in deze regio nog verder, zowel in het distributiekanaal voor specialiteiten als dat voor supermarkten. Nama biedt Provimi bovendien een aantal synergieën, zoals de uitbreiding van het Europese productienetwerk zodat er een betere service kan worden geleverd aan de lokale en internationale klanten en betere exportmogelijkheden naar Hongarije, de Oekraïne en andere landen op de Balkan. Nama kan profiteren van Provimi's natte honden- en kattenvoerproductie om haar productaanbod te completeren, alsmede van Provimi's R&D activiteiten.

De Provimi groep is wereldwijd vertegenwoordigd in alle soorten diervoeding en is marktleider op alle markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft meer dan 8000 mensen in dienst en realiseerde in 2003 een omzet van meer dan 1,5 miljard euro. Provimi beschikt over meer dan 100 productiecentra in circa 30 landen en exporteert het naar ruim 100 landen. Provimi biedt technische ondersteuning en fabriceert producten voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, pluimvee, varkens, vissen en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miriam ter Braak, PR manager
Tel: + (31) 10 423 96 33, of + (31) 6 511 23 766

Dit persbericht kan worden opgevraagd bij het hoofdkantoor van Provimi en kan worden gedownload van de website van de groep: www.provimi.com


---- --