Provincie Overijssel

Provincie en gemeenten: Zwarte Pad blijft open voor alle verkeer

De provincie Overijssel en de gemeenten Hardenberg en Ommen willen een volwaardig viaduct over de N34/36. De verbinding naar Dedemsvaart blijft zo via het Zwarte Pad toegankelijk voor alle verkeer. Dit is de uitkomst van overleg over de omlegging van de N34/36.

Bij de Driehoekweg komt een ongelijkvloerse fietsverbinding over de N34/36. Deze oplossingen zorgen niet voor een kostenstijging in het budget. Twee volwaardige kruisingen zijn niet mogelijk, omdat dan elders bezuinigd zou moeten worden. De provincie en de gemeenten vinden dit zeer ongewenst.

De omleiding N34/36 wordt een 100 km/uur weg zonder gelijkvloerse kruisingen met het onderliggende wegennet. Bij Witte Paal en de aansluiting op de N48 zijn rotondes voorzien.

Rijkswaterstaat

De regio verwacht dat Rijkswaterstaat het Ontwerp Tracébesluit (OTB) zal aanpassen en dat de Minister besluit het plan ter visie te leggen. Alle belanghebbenden zijn dan in de gelegenheid hun zienswijze over de totale omlegging van de rijksweg 34/36 kenbaar te maken. Het Ontwerp Tracébesluit kan naar verwachting vanaf januari 2005 ter visie worden gelegd.

Meer informatie: nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel