Gemeente Leusden


05-10-04
Burgemeester De Vet reikt twee Koninklijke Onderscheidingen uit

Burgemeester De Vet reikt op donderdag 7 oktober a.s. om 11.00 uur koninklijke onderscheidingen uit aan de heer ir. D.A. van Dorp en de heer dr. W. Veltheer. De uitreiking vindt plaats in het gemeentehuis van Leusden, 't Erf 1. De onderscheidingen worden uitgereikt ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Stichting Valleiconcerten.

De heer ir. D.A. van Dorp (65 jaar), civiel ingenieur en tot 2002 werkzaam als projectmanager bij DHV Amersfoort, wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij sinds 1984 actief is in het bestuur van de Stichting Valleiconcerten te Leusden. Aanvankelijk als secretaris en vanaf 1999 tot heden, na eerst nog enige tijd een dubbelfunctie te hebben vervuld, als voorzitter. De heer ir. Van Dorp is tevens medeoprichter geweest van de Stichting Vluchtelingenwerk AZC Leusden in 1993. Voor deze stichting vervulde hij eerst de functie van secretaris en later die van voorzitter. Van 1973 tot en met 1977 is de heer ir. Van Dorp voorzitter geweest van het bestuur van de Stichting Muziekschool Leusden. Van 1987 tot en met 1990 was hij opnieuw betrokken bij deze stichting, maar dan als coördinator voor de nieuwbouw van de Muziekschool.

De heer dr. W. Veltheer (72 jaar), gepensioneerd chirurg, wordt onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij initiatiefnemer is geweest voor het eerste Valleiconcert dat op 16 december 1974 is gehouden en daarmee mede-oprichter van de Stichting Valleiconcerten Leusden. De heer dr. Veltheer is van 1974 tot 1984 voorzitter geweest van de stichting. Vanaf 1984 is hij vice-voorzitter en tevens verantwoordelijk voor de programmering. Bij het 25-jarig bestaan van de stichting heeft de heer dr. Veltheer een boekje geschreven over de periode 1974-1999.
Ondanks zijn drukke loopbaan als chirurg heeft de heer dr. Veltheer een grote bijdrage geleverd aan het zeer hoge kwaliteitsniveau van de Stichting Valleiconcerten.
Terug naar boven