Gemeente Grave

Uitnodiging inloopavonden Ruimtelijk Toetsingskader

## Ruimtelijk Toetsingskader

Burgemeester en wethouders nodigen u uit voor een viertal inloopavonden met als onderwerp het Ruimtelijk Toetsingskader Grave. Voor elk dorp en voor de stad Grave is een inloopavond georganiseerd. U bent van harte uitgenodigd om tijdens één van deze inloopavonden uw visie te geven op het Ruimtelijk Toetsingskader.

Kwalitatieve uitwerking
Het Ruimtelijk Toetsingskader is feitelijk de kwalitatieve uitwerking van het eerder behandelde Masterplan Volkshuisvesting en Leefbaarheid. Het laat overzichtelijk zien waar Grave de komende jaren ontwikkelingen wil laten plaatsvinden en waar niet. Voor elke locatie waar in principe ontwikkelingen mogelijk zijn, zijn door de gemeente specifieke kwaliteitseisen opgesteld. De gemeente wil, zonder een rem te zetten op woningbouw, voorkomen dat Grave en de kerkdorpen de komende jaren verrommelen. Het Ruimtelijk Toetsingskader is een kader waarmee nieuwe ontwikkelingen in kwalitatieve zin kunnen worden afgewogen.

Inloopavond
Bureau Plein 11 uit Arnhem verzorgt tijden de inloopavonden een presentatie, die afhankelijk van de locatie is toegespitst op één van dorpen of de stad. Wethouder Peeters zal aanwezig zijn om uw vragen over het Ruimtelijk Toetsingskader te beantwoorden.

Data
Op de volgende data worden inloopavonden georganiseerd: 7 oktober: Grave
Van 19.30 tot 21.30 in het Palazzotheater te Grave 12 oktober: Escharen
Van 19.30 tot 21.30 uur in het Dorpshuus te Escharen 13 oktober: Velp
Van 19.30 tot 21.30 uur in Activiteitencentrum De Binckhof te Velp 19 oktober: Gassel
Van 20.30 tot 22.30 uur in De Viersprong te Gassel

Inzage
Het Ruimtelijk Toetsingskader ligt van 27 september tot en met 22 oktober ter inzage aan de balie van het bureau RO in het stadhuis van Grave. Voorafgaand aan de inloopavonden wordt het concept-Ruimtelijk Toetsingskader op 4 oktober tijdens een extra commissievergadering van de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer gepresenteerd.

Behandelen
Op 1 november zal het Ruimtelijk Toetsingskader worden behandeld door de commissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer. Het Ruimtelijk Toetsingskader zal vervolgens op 16 november in de gemeenteraad worden behandeld.