Sociaal-Economische Raad

UITNODIGING

CONGRES OVER ARBEIDSVERHOUDINGEN IN EUROPA
OP 7 EN 8 OKTOBER 2004

Op donderdag 7 en vrijdag 8 oktober a.s. is er in het SER-gebouw een congres over actuele ontwikkelingen in de arbeidsverhoudingen in Europa. U bent van harte welkom dit congres bij te wonen.

Verschillende sprekers, afkomstig uit diverse EU-lidstaten en uit kringen van de wetenschap, sociale partners en overheid, zullen deze donderdag hun licht laten schijnen op de sociale dialoog in de lidstaten en op Europees niveau. De Europese Commissie zal haar nieuwste mededeling hierover toelichten. Hierin pleit de Commissie o.a. voor meer transparantie en focus van de Europese sociale dialoog. Vertegenwoordigers van de Europese organisaties van sociale partners zullen hierop een reactie geven. Speciale aandacht is er voor de arbeidsverhoudingen in de nieuwe lidstaten. Op vrijdag zijn er vier workshops in parallelsessies over verschillende deelonderwerpen die van belang zijn voor de toekomstige beleidsagenda's van sociale partners en Europese beleidsmakers in het algemeen. Daarbij komen de volgende thema's aan de orde: innovatie, pensioenhervormingen, decentralisatie van onderhandelingen en flexibilisering van de arbeidsmarkt. Het congres wordt afgesloten met een brede forumdiscussie over de nieuwe agenda van sociaal beleid. Het programma gaat hierbij.

Het congres wordt georganiseerd door de SER, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de European Foundation for the Improvement of Living and Working Conditions, en het Europees Economisch en Sociaal Comité. Voertaal is Engels en er wordt getolkt in Frans en Nederlands.

Wilt u zich middels bijgaand formulier aanmelden als u van plan bent te komen? Bij voorbaat dank. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden.

Voor nadere informatie
Mariek de Valk, tel. 070-3499648.

Antwoordformulier

CONGRES OVER ARBEIDSVERHOUDINGEN IN EUROPA
OP 7 EN 8 OKTOBER 2004

Medium/organisatie: .................................................................................

Naam: .................................................................................

Postadres: ..................................................................................

Woonplaats: ..................................................................................

Telefoon (werk): ..................................................................................

Faxnummer: ..................................................................................

E-mail: ........................………………………………...

Ik ben van plan op donderdag 7 en vrijdag 8 oktober 2004 het congres over arbeidsverhoudingen in Europa bij te wonen in het SER-gebouw, Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag.

Gaarne retourneren via de fax: 070 - 3499791, t.a.v. Stafafdeling Voorlichting of via de e-mail i.knijnenburg@ser.nl.