Ingezonden persbericht


Persbericht

Symposium Vleugels van de Bibliotheek : Bouw & Inrichting

Donderdag 7 oktober 2004 organiseert de Bibliotheek Rotterdam een symposium over het onderwerp bouw & inrichting . Centraal op dit symposium staan architectuur en inrichting met betrekking tot de bibliotheek in de toekomst.

Een aantal vooraanstaande architecten is aanwezig om hun visie te geven. Zo toont architect Winny Maas zijn ontwerpen voor een bibliotheekgebouw en bespreekt hij de invloed van maatschappelijke ontwikkelingen op deze ontwerpen. Architect Wim La Feber spreekt over de achterliggende ideeën bij de totstandkoming van nieuwe inrichtingen.

Het middagprogramma combineert een bezoek aan een nieuw ingerichte wijkvestiging met een rondleiding door de Centrale Bibliotheek. De dagvoorzitter is Noortje van Oostveen.

Dit symposium vindt plaats in de Centrale Bibliotheek aan de Hoogstraat 110 in Rotterdam. De dag begint om 10.00 uur en is rond 16.30 uur afgelopen. De prijs voor deelname aan het symposium bedraagt ¬ 35 (inclusief lunch). Voor meer informatie over dit programma kijk op: www.bibliotheek.rotterdam.nl

Bibliotheek viert dit jaar haar 400 jarig bestaan en de nieuwe inrichting van de Centrale Bibliotheek. In het kader hiervan zijn twee symposia onder de naam Vleugels van de Bibliotheek georganiseerd. De symposia geven een beeld over de toekomst van de Bibliotheek.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeanette Bronts, afdeling communicatie Bibliotheek Rotterdam: 010 - 28 16 256 / 124 of j.bronts@bibliotheek.rotterdam.nl