Gemeente Hoogeveen

05 oktober 2004
Hoogeveen gaat naar de beurs!
Hoogeveen heeft fantastische nieuwe vestigingslocaties voor bedrijven op Buitenvaart. Kantoren krijgen de ruimte in het Stationsgebied. Voor De Wieken ligt er een flinke opfrisbeurt in het verschiet. Niet voor niets keerde Hoogeveen dit jaar terug op een toppositie (6^e) in de top 100 van Nederlandse zakensteden. Genoeg redenen dus om Hoogeveen weer eens stevig op de kaart van ondernemend Nederland te zetten.

En dat gaat Hoogeveen doen! In het eerste kwartaal van dit jaar verscheen de notitie âNaar een beter promotie- en acquisitiebeleid voor Hoogeveenâ. De gemeente ontwikkelde deze notitie samen met de STEC-groep. Op basis van de aanbevelingen uit het rapport begon de gemeente met het bedenken van een nieuwe beurssstand. Het Hoogeveense bureau Aajee Reklame & Advies maakte â in een competitie met drie andere bureauâs - het mooiste ontwerp.

De nieuwe beursstand van Hoogeveen zal met name worden ingezet om de naamsbekendheid van Hoogeveen onder bedrijven te vergroten en om nieuwe contacten te leggen voor uitbreiding van de werkgelegenheid. Het rapport over promotie en acquisitie leerde dat er voor Hoogeveen kansen liggen in de Randstad en met name in regioâs als Leiden en de Gooi âen Vechtstreek. De komende vijf jaar zal de stand gemiddeld zoân vijf keer per jaar worden ingezet op beurzen verspreid in het land met name in de genoemde regioâs. Op 12 en 13 oktober gaat de stand in première op de Ondernemers Relatiedagen in Rijswijk.

Voor een previewing van de nieuwe beursstand bent u van harte welkom op donderdag 7 oktober in het Compagnieshuis. Raadsleden zijn uitgenodigd om vanaf 18.30 uur, voorafgaand aan de vergadering van de Commissie Bestuur, de stand te bezichtigen. Om 19.15 uur zal burgemeester Urlings een toast uitbrengen op een âbehouden vaartâ voor de nieuwe koers op het gebied van economische promotie en acquisitie.