Ingezonden persbericht

Studenten organiseren World Press Photo

GRONINGEN, 20041005 -- Na lange traditie van aanwezigheid in de stad is er in Groningen sinds 2001 geen World Press Photo tentoonstelling georganiseerd in Groningen. Een groep betrokken studenten heeft het op zich genomen om de traditie in ere te herstellen! Het project wordt gesteund door een breed scala aan organisaties waaronder de Gemeente Groningen, Holland Casino, De Rijksuniversiteit Groningen, lokale basis en middelbare scholen, maatschappelijke organisaties en diverse fondsen en bedrijven.


Het project gaat veel verder dan het tentoonstellen van de winnende foto's van 2004 alleen. Door middel van de aangrijpende foto's zullen we het publiek in aanraking laten komen met het brede scala aan onderwerpen die de tentoonstelling bevat. Zoals we dagelijks in de media merken is persfotografie een krachtig medium met grote invloed op de beeldvorming over veel thema's. De imposante foto's kunnen vaak een gevoelige snaar raken en doen veel bezoekers zich afvragen naar de verhalen achter de foto's. We gaan juist op zoek naar het verhaal achter de getoonde foto's. Maatschappelijke organisaties als Amnesty International en War Child organiseren daarom naast de tentoonstelling een serie activiteiten waarmee we gezamenlijk aandacht vragen voor actuele onderwerpen.

Het stichtingsbestuur en haar medewerkers bestaan uit betrokken studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen die zich in het verleden hebben ingezet voor het organiseren van vooruitstrevende evenementen. Uit eigen ervaring weten wij dat de indrukwekkende foto's mensen doen afvragen welk verhaal achter de foto schuil gaat. Onze unieke aanpak zal er voor zorgen dat bezoekers van alle leeftijden, naast het bekijken van de tentoonstelling zelf, ook de kans krijgen zich te verdiepen in de onderwerpen achter de foto's.

Data: 7 tot 31 oktober Geen tentoonstelling 10 oktober
Tijden: 9:00-18:00 dagelijks (tot 21:00 op donderdagen)
Locatie: Der Aa-kerk, Aa-kerkhof 2, Groningen
Entree: 2,50 (2,00 met CJP)
Website: www.wpfgroningen.nl
Informatie info@wpfgroningen.nl



Ingezonden persbericht