ZEEHONDENCRECHE PIETERBUREN

Zeehondencreche ontvangt FREE HANNES petitie in Duitsland

Op donderdag 7 oktober ontvangt Lenie 't Hart uit de handen van een aantal schoolkinderen een petitie van de bevolking van het Duitse dorp Wilsum voor de invrijheidstelling van de uit de dierentuin ontsnapte zeehond Hannes.
De petitie is een initiatief van de zusjes Annika (7) en Jasmin (13) Klein Gebbink uit Wilsum. Zij zagen Hannes praktisch door hun achtertuin zwemmen, nadat hij eind augustus uit het nabijgelegen Dierenpark Nordhorn ontsnapt was. Toen Hannes dagen later in Dalfsen door medewerkers van de Zeehondencrèche werd gevangen, gingen de zusjes op bezoek in Pieterburen en besloten hun 'Free Hannes' actie te starten. Ze verzamelden handtekeningen en mobiliseerden de hele bevolking. Hun actie trok enorm veel publiciteit: veel Duitse TV-programma's en kranten besteedden aandacht aan de 'Free Hannes' campagne. De crèche is blij met het initiatief van de kinderen en Lenie beloofde het resultaat van hun actie persoonlijk in ontvangst te komen nemen.
Hannes maakt het intussen uitstekend in de Zeehondencrèche. Hij is flink gegroeid en heeft nog steeds een sterke ontsnappingsdrang. Pieterburen is in overleg met het Ministerie van LNV over de uitzetting van Hannes. Lenie 't Hart zal tijdens haar bezoek aan Duitsland 10 stellingen onthullen die bewijzen dat Hannes aan de Nederlandse kust kan worden uitgezet.

Locatie:
Grundschule Wilsum
Echteler Strasse 2
Wilsum (20 km van Coevorden)

Tijd:
11:00 uur

Contact:
Zeehondencreche Pieterburen 0595 - 526 526


06 okt 04 21:50