HERSENSTICHTING NEDERLAND

Hersenstichting-Trofee voor de Wetenschap 2004

Hersenstichting-Trofee voor de Wetenschap 2004

De Hersenstichting-Trofee voor de Wetenschap 2004 wordt op de Publieksdag van de Hersenstichting, donderdag 7 oktober in de Jaarbeurs in Utrecht, uitgereikt aan dr. Charlotte Teunissen. De Trofee is een tweejaarlijkse stimuleringsprijs van 1.500 euro voor jonge wetenschappers die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het onderzoek naar de oorzaak en behandeling van hersenaandoeningen.

Teunissen (33) is onderzoekster op de afdeling Moleculaire Celbiologie en Immunologie van het VU Medisch Centrum te Amsterdam. In 2002 richtte zij de NeuroUnit Biomarkers voor Inflammatie en Neurodegeneratie (NUBIN) op, een samenwerkingsverband tussen verschillende afdelingen van het VU Medisch Centrum. Doel van het NUBIN is het identificeren van biomarkers in lichaamsvloeistoffen van patiënten met een progressieve neurologische ziekte als MS en de ziekte van Alzheimer. Biomarkers zijn stoffen in het lichaam die een voorspellende waarde hebben op het verloop van een ziekte, en zijn belangrijk voor diagnose, prognose en behandeling ervan. Momenteel onderzoekt Teunissen lichaamseiwitten van patiënten met MS en de ziekte van Alzheimer op de aanwezigheid van biomarkers. Haar werk kent naast nationale ook internationale waardering.

De Hersenstichting Nederland beschouwt de activiteiten van Charlotte Teunissen zowel wetenschappelijk als maatschappelijk van grote relevantie en heeft hoge verwachtingen van haar vervolgcarrière.

Nadere informatie: Hersenstichting Nederland, Aagtje Smid, 070-302 47 48, asmid@hersenstichting.nl


07 okt 04 00:32