Gemeente Sneek


Fietsroutenetwerk
Burgemeester en Wethouders van de gemeente Sneek willen deelnemen aan het nog te ontwikkelen provinciale fietsroutenetwerk systeem. De provincie Fryslân voert een fietsroutenetwerk invoeren en heeft alle Friese gemeenten verzocht hieraan deel te nemen. Het college wil hiervoor eenmalig 15.000,- beschikbaar stellen en structureel 1.500,- voor de onderhoudskosten.

Het fietsroutenetwerk is een fijnmazig netwerk van fietsroutes. De plaats waar verschillende routes samenkomen vormen knooppunten. Hier kan de fietser kiezen welke weg hij volgt. Elk knooppunt heeft een eigen nummer. Bewegwijzeringborden verwijzen de fietser van het ene naar het andere knooppunt. De fietser kan op basis van nummers zelf een route samenstellen. Maar ook partijen als de VVV kunnen op basis van nummers thematische routes samenstellen die bijvoorbeeld langs kerken, boerderijen of kroegen in de omgeving voeren.

De provincie wil de promotie van Fryslân bevorderen en bedrijven de gelegenheid bieden samen te werken in het fietsroutenetwerk. Het systeem kan een uitgangspunt zijn voor bijvoorbeeld het ontwikkelen van toeristische opstapplaatsen. Het routenetwerk gaat uit van de bestaande wegen en fietspaden. Daarnaast ontsluit het systeem de bestaande (fiets)infrastructuur voor zowel de eigen bewoners als de toeristen. Het fietsroutenetwerk systeem is een uitgangspunt voor het uitgeven en bewegwijzeren van bestaande en nog te ontwikkelen routes en kan op den duur andere bewegwijzering overbodig maken.

© copyright 2004 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 6-10-2004