Akzo Nobel

Akzo Nobel verkoopt UV/EB Resins

Arnhem, 7 oktober 2004 Akzo Nobel verkoopt de UV/EB Resins-activiteiten aan het Franse Cray Valley S.A., een onderdeel van de Total-groep. In 2003 bedroeg de omzet van deze activiteiten EUR 27 mln.

In september 2003 is het voornemen bekend gemaakt om UV/EB Resins onderdeel van Coating Resins te verkopen om daarmee de balanspositie te verbeteren en meer financiële bewegingsruimte voor de onderneming te creëren. In augustus 2004 heeft Akzo Nobel de desinvesteringen afgerond van de bedrijfsonderdelen Catalysts en Phosphorus Chemicals voor in totaal circa EUR 850 mln. De verkoop van het grootste deel van Coating Resins ligt op schema en wordt naar verwachting in 2004 afgerond.

De overname van UV/EB Resins wordt naar verwachting definitief in het vierde kwartaal van 2004 en omvat alle activiteiten. UV/EB Resins heeft locaties in Eccles (Verenigd Koninkrijk) en New Brunswick (New Jersey, Verenigde Staten). De ondernemingsraden en vakorganisaties zijn ingelicht en waar nodig wordt de regelgevende instanties gevraagd om toestemming te verlenen.

UV/EB Resins, acrylaatmonomeren en -oligomeren, richt zich primair op de marktsegmenten inkten voor de grafische industrie, houtverven, verven voor kunststoffen, en opto-elektronica.

Internet: www.akzonobel.nl; www.crayvalley.com
Ons Safe Harbor Statement is van toepassing op dit persbericht. Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343