Stad Utrecht, 09.10 uur

Utrecht 07-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Gewelddadige straatroof

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond woensdagavond een straatroof plaats waarbij het slachtoffer hard op de grond terecht kwam en gewond raakte.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 21.55 uur met haar fiets over de Amsterdamsestraatweg vanuit de richting van het centrum. Ter hoogte van de Tiendstraat werd de vrouw ingehaald door twee personen op een scooter. De passagier op de scooter trok in het voorbijgaan aan de tas van het slachtoffer die op het stuur hing. Omdat zij haar tas een aantal malen om het stuur had gewikkeld kwam hij niet los.

De verdachte trok echter zo hard dat de vrouw zeer hard ten val kwam. Haar fiets kwam door de klap zelfs op de rijbaan terecht. De Utrechtse werd voor behandeling overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis. Na behandeling kon zij naar huis. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze brute straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Man aangehouden voor het stelen van een fiets

UTRECHT Op het Stationsplein heeft een agent een man op heterdaad aangehouden voor het stelen van een fiets. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zicht hevig.

Een agent surveilleerde omstreeks 16.55 uur over het Stationsplein. Zijn aandacht werd getrokken door een man die het slot van een fiets aan het openbreken was. De agent sprak de 25-jarige man uit Utrecht aan en wilde hem aanhouden. De Utrechter verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Met assistentie van collegas werd de verdachte geboeid overgebracht naar het bureau, waar hij voor verhoor werd ingesloten.