Eemland zuid, 09.05 uur

Utrecht 07-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid.

Grote bromfietscontrole

LEUSDEN / WOUDENBERG De politie heeft op woensdag 6 oktober van 13.30 uur tot 17.15 uur en van 18.30 uur tot 20.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Bavoortseweg in Leusden en op De Bosrand in Woudenberg.

In totaal werden 79 brom- en snorfietsen door motoragenten naar de controleplaatsen geleid, waar zij aan een kritische controle werden onderworpen. Daarbij werden 78 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor: teveel vermogen (36), niet tonen bromfietscertificaat (6), niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat (7), teveel geluid (5), versleten banden (5) en niet dragen van een helm (4). Tevens werd van acht bromfietsen de uitlaat gedemonteerd en twee bromfietsers werden aangehouden omdat hun bromfiets was voorzien van een vals framenummer.

Van tas beroofd

AMERSFOORT Op woensdag 6 oktober werd een automobiliste van haar tas beroofd.

Rond 20.15 uur stond een 20-jarige vrouw uit Hoevelaken met haar auto stil op het Brunhildeplein. Bij haar in de auto zat een vriendin. Plotseling werden aan beide kanten de voorportieren opengetrokken en stonden twee mannen naast de auto. Onder bedreiging werd de 20-jarige vrouw van haar tas beroofd, waarna de twee verdachten er vandoor gingen. In de tas zaten persoonlijke bescheiden, een gsm en een portemonnee met een klein geldbedrag.

Van de verdachten is alleen bekend dat de éne man een kort bruin lederen jas droeg en de ander een korte zwart lederen jas en een baseballpetje. Getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.