Gemeente 's-Hertogenbosch

07-10-2004

Medewerkers parkeren voortaan op transferia

De gemeente 's-Hertogenbosch gaat het goede voorbeeld geven. Vanaf 1 januari 2005 parkeren de medewerkers hun auto op de transferia De Vliert en Vlijmenseweg. Op 8 september 2004 is in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer gesproken over de wijze waarop de autobereikbaarheid van de binnenstad vorm zou moeten krijgen. In deze vergadering is het belang van het goed functioneren van de transferia nog eens nadrukkelijk onderstreept.

Doelgroepen zijn de bezoekers van en de werkers in de binnenstad. De bezoekers van onze binnenstad weten de transferia al goed te vinden. Het succes bij de werkers om op de transferia te parkeren is nog beperkt.

130 plaatsen
Het college heeft ingestemd met de voorstellen betreffende het vervoerplan 2005. Het laten parkeren van de medewerkers op de transferia betekent dat er structureel 130 parkeer-plaatsen vrijkomen in de parkeergarages Wolvenhoek en Visstraat voor bewoners en bezoekers van de binnenstad. Deze parkeerplaatsen worden ingezet voor kortparkeerders en vergunninghouders.

Parkeerbeleid
De ingrijpende wijziging in het vervoerplan past in het door het college voorgestane parkeerbeleid. Dat beleid is erop gericht de bestaande beperkte parkeerfaciliteit in de binnenstad meer in te zetten voor de bewoners en bezoekers van de stad. Het voorgestane beleid is er ook op gericht dat medewerkers van bedrijven gebruikmaken van transferia. Dat gebruik wordt dus ook, in overleg met het bedrijfsleven, in de komende periode door een reclamecampagne gestimuleerd. De parkeergarage onder het Stadskantoor komt beschikbaar komen voor frequent zakelijke gebruikers. Het vervoerplan wordt inclusief de criteria voor frequent zakelijk gebruik na een jaar geëvalueerd.