Politie Friesland

Politieberichten van 06/10 (13.00 uur) t/m 07/10 uur (07.00 uur)

Fryslân 07-10-2004 - Voor vragen of meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie via telefoonnummer (0900) 88 44.

Uitwellingerga: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft woensdag rond 14.05 uur aan de Rijksweg A7 het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige automobilist uit Amsterdam. De man reed 184 km/u. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 120 km/u.

Makkum: actie jiskefet

De politie heeft woensdag samen met de gemeente Wunseradiel in totaal tien bedrijfsafvalcontainers gecontroleerd. In totaal werden negen bedrijven gecontroleerd. Een bedrijf uit Makkum kreeg een proces verbaal omdat er tl-buizen tussen het afval zaten. Een bedrijf uit Parrega had ook tl-buizen tussen het afval zitten, maar ook twee oliefilters, een printer en een autoradio. Een ander bedrijf uit Makkum kreeg ook een proces verbaal omdat er tien flacons met restanten motorolie in de afvalcontainer zaten evenals verpakkingen met restanten dieseltoevoeging en een schoonmaakmiddel.

Leeuwarden: vrouw gewond bij aanrijding

Een 49-jarige fietsster uit Leeuwarden is woensdag rond 17.20 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan het Beursplein. De fietsster was in botsing gekome met een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden. Omdat het slachtoffer niet aanspreekbaar was na het ongeval, is niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De vrouw is met lestel aan haar been naar het ziekenhuis in Leeuwarden gebracht.

Heerenveen: verdachte aangehouden

De politie heeft woensdag rond 19.45 uur in een club aan de Munnikstraat een 27-jarige vrouw uit Spanje aangehouden. De vrouw had geen geldig legitimatiebewijs. Zij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Nijehaske: aanrijding met letsel

Woensdag rond 17.30 uur is aan het Businesspark Friesland West een 36-jarige automobiliste uit Oosterwolde gewond geraakt bij een aanrijding. Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Urk gaf geen voorrang aan de voor hem van rechtskomende automobiliste. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw is per ambulance met letsel aan haar nek en schouder naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Leeuwarden: straatroof

Een 17-jarige bezorger van Chinese maaltijden uit Leeuwarden is woensdag rond 21.00 uur beroofd aan de Siebe Schootstraat. De jongen was onderweg om aan de Siebe Schootstraat een maaltijd te bezorgen. Terwijl hij zocht naar het huisnummer zag de jongen plotseling een man op hem afrennen. Deze man greep de jongen bij de keel en begon op de helm van de jongen te slaan. Kort hierna verschijnt een tweede man die de jongen fouilleert en zijn mobiele telefoon en portemonnee afpakt. De jongen had enkele honderden euros op zak, een identiteitskaart en bankpasjes. Signalement dader 1: man, ongeveer 25 jaar, 1.80m- 1.85m lang, licht bruine huidskleur, ringbaard, hij droeg een grijs vest met een rits en een capuchon over zijn hoofd. Dader 2 was ook een man, van ongeveer 25 jaar oud, ongeveer 1.77m lang, met een licht bruine huidskleur, breed postuur, hij droeg een rode broek, donkere bovenkleding en een donkere capuchon over zijn hoofd.

Stiens: verkeerscontrole

De politie heeft woensdag tussen 15.00 uur en 22.30 uur in Sint-Annaparochie en Stiens het verkeer gecontroleerd. In totaal kregen vier automobilisten een boete. Een voor het niet tonen van een verzekeringsbewijs, een omdat de auto niet verzekerd was, een voor het niet dragen van de gordel en een voor niet handsfree bellen.

Opeinde: motorrijder gewond

Een 34-jarige motorrijder uit Opeinde is woensdag rond 19.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding aan de Nijtap. Hij kwam uit de richting van Opeinde en verloor in de bocht de macht over het stuur. Hij kwam 100 meter verderop in een sloot tot stilstand. De bestuurder is met onder andere letsel aan zijn handen naar het ziekenhuis in Drachten gebracht.

Leeuwarden: man dood gevonden

Woensdag rond 21.30 uur heeft de politie in een woning aan de Saskiastraat een dode man aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat deze man, een 33-jarige man uit Leeuwarden, door een ongeluk om het leven is gekomen. De man is in zijn woning van de trap gevallen. Toen familie aan de deur kwam zagen zij hem voor de trap liggen en hebben hierna de deur ingetrapt.

Sloten: man aangehouden

De politie heeft woensdag rond 23.20 uur aan de Slotmakerssteeg een 39-jarige inwoner van Rohel aangehouden. De man was op bezoek bij familie en kreeg ruzie.Hierbij sloeg hij een 44-jarige inwoner van Sneek en hij vernielde enige zaken in de woning. Bij de aanhouding pleegde de man verzet. De verdachte verklaarde onder invloed van alcohol te zijn. Getuigen verklaarden dat de man had gereden in zijn auto. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Leeuwarden: rijden onder invloed

De politie heeft donderdag rond 02.30 uur aan de Groentemarkt een 32-jarige automobilist uit Sneek gecontroleerd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies de man 320 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uren.

Leeuwarden: schuur in brand

Woensdag rond 23.30 uur is een schuurtje bij een woning aan de Van der Kooijstraat uitgebrand. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. De oorzaak van de brand is op dit moment niet duidelijk. De politie stelt een onderzoek in.