Eicon Networks introduceert nieuwe Shiva VPN Gateways

Nieuwe mogelijkheden en ondersteuning voor veilige VPN-oplossingen op basis van Shiva-technologie

Den Haag, 6 oktober 2004 - Eicon Networks, toonaangevend producent van communicatieproducten voor zakelijke netwerken, introduceert een reeks Shiva VPN Gateways met nieuwe beveiligings-mogelijkheden en -software. De gateways worden geleverd met de Shiva VPN Client en de krachtige Shiva Security Manager. Ze beschikken over robuuste opties voor authenticatie, gegevensversleuteling, dynamische routering en 'stateful inspection' firewall-functionaliteit.

De VPN Gateways zijn gebaseerd op de gerenommeerde Shiva-technologie en bieden betrouwbaarheid, gebruiksgemak een eenvoudige installatieprocedure en ondersteuning door Eicon. De gateways waren in eerste instantie gericht op middelgrote ondernemingen, maar bieden nu 10 tot 10.000 veilige VPN-tunnels en een 3DES-encryptie doorvoersnelheid van 10 tot 85 Mbps. Bedrijven kunnen hiermee veilige communicatienetwerken opzetten die hoge prestaties leveren, maar met lage kosten door het gebruik van goedkope Internetverbindingen.

De reeks is flexibel in te zetten en geeft gebruikers de keuze van de VPN-functionaliteit met de geïntegreerde stateful-inspection firewall of met een reeds aanwezige firewall. Beheerders kunnen VPN-tunnels implementeren die gebaseerd zijn op de IPsec-standaard of op het eenvoudig te gebruiken Shiva Smart Tunneling (SST) protocol. De VPN Gateways en de Shiva VPN Client kunnen samenwerken met verschillende standaard authenticatie- en autorisatieschema's voor naadloze koppeling met een breed scala aan beveiligingsinfrastructuren. Verder wordt een reeks VPN- authenticatiemethoden ondersteund, waaronder RADIUS, SecurID en PKI.

Alle gateways worden geleverd met de Shiva Security Manager, waarmee tot 1024 Shiva VPN Gateways vanuit een centrale locatie beheerd kunnen worden. De Windows-software maakt eenvoudige en snelle configuratie mogelijk en er zijn geavanceerde functies voor beleidsmanagement, software upgrades en monitoring. Voor een verdere vereenvoudiging van het beheer is het mogelijk om met de meegeleverde Shiva eWeb Manager de gateway te configureren vanaf elk apparaat met een SSL-beveiligde browser. De Shiva e-Web Manager geeft toegang tot configuratie wizards die het configureren van de VPN tunnels en de Gateway aanzienlijk vereenvoudigen.

Eicon Networks levert elke gateway met de Shiva VPN Client software en een licentie voor een onbeperkt aantal gebruikers (indien gebruikt met de hardware). De software is gemakkelijk installeerbaar op Windows PC's, waarna gebruikers op afstand transparant toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk, inclusief zakelijke e-mail, bedrijfsgegevens en -applicaties. De verbinding tussen desktop en bedrijfsnetwerk loopt via private, versleutelde tunnels. Met de Shiva VPN Client zijn gebruikers niet langer afhankelijk van kostbare inbelverbindingen voor een veilige toegang tot hun bedrijfsgegevens.

Eicon biedt een uitgebreid scala aan supportopties, zodat organisaties met een gerust hart een VPN-oplossing kunnen uitrollen. Tot de opties behoren uitbreiding van de garantie, Advanced Replacement, software upgrades en 24x7 support via telefoon en e-mail.

Over de Shiva VPN Gateways

* De Shiva 2105 VPN Gateway is een ideale, robuuste oplossing voor kleine kantoren en thuiswerkplekken, evenals voor kleine filialen van middelgrote tot grote bedrijven.
* De Shiva 3105 Gateway ondersteunt tot 100 VPN-tunnels met een doorvoersnelheid van 20Mbps. Deze gateway is ontworpen voor gebruik door middelgrote ondernemingen met een klein kantorennetwerk en gebruikers op afstand, of voor grotere filialen die met een centrale locatie verbonden moeten worden.
* De Shiva 3115 VPN Gateway biedt meer capaciteit, met maximaal 1000 VPN-tunnels en een doorvoersnelheid van 30Mbps. Deze gateway kan fungeren als het centrum van een end-to-end beveiligd netwerk voor middelgrote organisaties en grote filialen.
* De Shiva 3125 VPN Gateway is een zeer krachtige oplossing met een hoge capaciteit, bedoeld voor hoofdvestigingen van bedrijven die een beveiligd netwerk nodig hebben voor hun filialen en grote aantallen gebruikers of afstand. Deze gateway ondersteunt tot 10.000 VPN-tunnels en een 3DES-encryptie doorvoersnelheid van 85Mbps.

De Shiva VPN Gateway modellen 3105, 3115 en 3125 kunnen ook gebruikt worden in optioneel verkrijgbaar rack (1 unit hoog). Alle Shiva VPN Gateways zijn vanaf heden leverbaar. Meer informatie is te vinden op www.eicon.com/worldwide/products/Shiva/shiva.htm.

Eicon Networks
Eicon Networks is wereldwijd leverancier van betrouwbare communicatieproducten voor bedrijfsapplicaties binnen netwerken. Tot het portfolio van het bedrijf behoort een volledige reeks producten voor het koppelen van PC's en servers aan Internet en bedrijfsnetwerken, geldautomaten, financial clearing netwerken, Voice-over-IP, unified messaging, fax serving en Diva Server kaarten, die overal ter wereld gebruikt kunnen worden zonder dat veranderingen in applicaties nodig zijn. Eicon distribueert, verkoopt en ondersteunt haar producten in meer dan tachtig landen, via een netwerk van verkooppartners, telecommunicatiebedrijven, Internet Service Providers (ISP's) en Original Equipment Manufacturers (OEM's), waaraan Eicon ook op lokaal niveau ondersteuning biedt. Meer informatie over Eicon Networks is te vinden op www.eicon.nl.