Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 5 oktober 2004

Op dinsdag 5 oktober 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Gemeentelijke waarnemer bij bestuursvergaderingen op verzoek van BOPO Het college heeft ingestemd met het verzoek van de beoogd voorzitter van de Bestuurscommissie BOPO om een gemeentelijk waarnemer als adviseur bij de bestuursvergaderingen aan te wijzen.

Firma van Keulen; ontwikkelingen Nijverheidsstraat; locaties Breijs en Olthof Het college heeft besloten de firma van Keulen te berichten dat er noch P.P.S. -constructies noch schetsplannen en/of bouwaanvragen bekend zijn bij de gemeente met betrekking tot de Nijverheidsstraat. Medio 2004 heeft het college wel een bouwvergunning verleend aan Breijs & Zonen B.V. Dit staat los van locatieontwikkelingen door de gemeente.

Kapvergunning 9 bomen in openbaar gebied speelveld Toendra/Savanne Het college heeft besloten een vergunning te verlenen voor het kappen van 9 bomen in het openbaar gebied speelveld Toendra/Savanne wegens reconstructiewerkzaamheden, zoals het ophogen van veld en pad en het aanbrengen van hekwerken en drainages. Acht sierkersen worden herplant.

Gunning Europese aanbesteding vervanging ICT netwerkbekabeling gemeentehuis Het college heeft besloten de opdracht voor de vervanging van de ICT netwerkbekabeling in het gemeentehuis te gunnen aan A2 networks B.V. Dit onder de opschortende voorwaarde dat binnen 15 dagen geen rechtsmiddelen tegen de gunningsbeslissing worden ingesteld.

Gemeentelijke bijdrage in studiekosten Stichting Capelse muziekschool, cursusjaar 2004/2005 De gemeente kan een bijdrage in cursuskosten verstrekken aan Capelse inwoners. De inwoners moeten een cursus aan de stichting Capelse muziekschool volgen. Daarnaast mogen de cursisten - per 1 augustus van het lopende jaar - nog geen 21 jaar zijn. De gemeentelijke bijdrage hangt af van de hoogte van het inkomen. Op basis van de prijsindex van de inkomensnormen van het CBS besloot het college dat de bijdrage in cursuskosten gelijk blijven aan die van 2004.

Meerjaren ontwikkelingsplan budget interstedelijke vernieuwing 2e fase (ISV2) Het college heeft besloten het concept meerjaren ontwikkelingsplan ISV2 te gebruiken als uitgangspunt ter bespreking met de Stadsregio Rotterdam. Na overleg met de Stadsregio komt het onderwerp terug op de agenda van de collegevergadering ter besluitvorming.

Meerwerk leerlingenvervoerscontract met de CTC
Het leerlingenvervoerscontract is voor de jaren 2004 tot en met 2008 gegund aan de CTC. Gebleken is dat een aantal leerlingen niet in staat is om de afstand tussen huis en opstapplaats te overbruggen. Daarom heeft het college besloten om contract met CTC aan te passen en alle leerlingen van deur tot deur te vervoeren.

Welzijnsjaarprogramma 2005 - Subsidie Vluchtelingenwerk De raad besloot om de subsidie aan stichting Vluchtelingenwerk voor vluchtelingen en asielzoekers per 2005 te beëindigen. Over de toekomst van de stichting zijn gesprekken met het bestuur gevoerd. De omvorming tot een vrijwilligersorganisatie, ook binnen de uitvoering van de nieuwe Wet Inburgering Nederland per januari 2006, is wenselijk. Het college heeft ingestemd met het alsnog in het Welzijnsprogramma 2005 opnemen van de subsidie voor Stichting Vluchtelingenwerk Capelle aan den IJssel. Het betreft de financiële middelen (¤ 7.000,-) voor huisvesting en overhead van de vrijwilligersorganisatie.

Vervolg opening Parkshuttle en participatie in Inerreg IIIC Op 3 augustus 2004 besloot het college in te stemmen met de ideeën voor de opening van de Parkshuttle. Eén van de ideeën was het organiseren van een internationaal congres over innovatieve personenvervoermiddelen. Inmiddels is de gemeente benaderd door de TU Delft. Zij zijn bezig met een Interreg IIIc aanvraag 'Connected Cities' en zijn op zoek naar een partner die een congres over dat onderwerp wil organiseren. Het college heeft besloten om hiervoor een intentieverklaring te tekenen.