Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 oktober 2004

Vernieling auto's

Drie minderjarige jongens zijn verdachte inzake vernieling van 26 auto's

Delden

In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 september werden in Delden 26 auto's bekrast. Na het ingestelde buurtonderzoek meldden zich donderdag 9 september drie verdachten bij de politie, alledrie 15-jarige jongens uit Delden. Uit nader onderzoek kwam naar voren dat de drie jongens vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de vernielingen van genoemde auto's, die plaatsvonden aan de volgende straten: Dalkruid, Kamille, De Helle, Sportlaan, Brinkweg en Rauwland. Tegen de drie verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. De totale schade is ruim E 23.000,-. (bps: 04-110742)

Veelpleger aangehouden

Aangehouden winkeldief blijkt veelpleger te zijn

Hengelo

Woensdagmiddag 6 oktober werd gemeld dat personeel van een winkel aan de Thiemsbrug in Hengelo een dief had aangehouden. Een vrouw had kledingstukken uit de winkel weggenomen en had daarmee zonder af te rekenen de winkel verlaten. Het alarm ging echter af waarna het personeel de vrouw aanhield. De vrouw had de gestolen kleding onder haar jas gestopt. Politieagenten hielden de verdachte, een 27-jarige vrouw uit Hengelo, aan. Tijdens het verhoor op het politiebureau gaf de verdachte aan niet te begrijpen dat het alarm was afgegaan; zij had immers in het pashokje de alarmlabels verwijderd. De vrouw was echter vergeten dat zij de alarmlabels in haar broekzak had gestopt. Omdat de 27-jarige vrouw een veelpleger is, is zij in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-124100)

Verkeerscontrole

124 processen-verbaal opgemaakt tijdens verkeerscontrole

Hengelo

Dinsdag 5 oktober werden van 07.00 tot 17.00 uur op diverse locaties in Hengelo-Noord verkeerscontroles gehouden. Gecontroleerd werd onder meer op de Hasselerbaan, Bornsestraat, M.A. de Ruyterstraat, Deurningerstraat en Beethovenlaan. Bij de controles werd onder andere gebruik gemaakt van de lasergun en de rollertestbank. In totaal werden 124 processen-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen waaronder niet dragen autogordel (65x), rijden door rood licht (15x) en snelheidsovertredingen (24x). (bps: 04-105481)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --