PRIORITY TELECOM VOLTOOIT NEON: FLEXIBELE NEDERLANDSE BACKBONE VOOR NIEUWE GENERATIE DIENSTEN

Schiphol-Rijk, 7 oktober 2004 - Priority Telecom N.V. (Euronext: PRIOR) heeft de bouw van NEON, een toekomstvast en flexibel backbone-netwerk in Nederland afgerond. Dit netwerk stelt Priority Telecom in staat om vooruitstrevende telecomoplossingen aan haar klanten te leveren. Door de unieke combinatie van CWDM en Gigabit-Ethernet integreert NEON spraak, data en video in één netwerk.

Met dit nieuwe backbone-netwerk speelt Priority Telecom in op de behoeften vanuit de markt voor betrouwbare, kostenefficiënte en bovenal flexibele telecomoplossingen. "Na een grondige analyse heeft Priority Telecom gekozen voor de combinatie van CWDM en Gigabit-Ethernet. Deze keuze stelt ons in staat om over een flexibel en furture proof netwerk te beschikken ten opzichte van de traditionele xWDM en SDH netwerken die veel van onze concurrenten gebruiken." zegt Brian Burleson, lid Raad van Bestuur van Priority Telecom. "De NEON backbone vormt een optimaal platform om zowel traditionele- als nieuwe diensten op basis van Voice over IP en Ethernet te leveren."

Via deze nieuwe diensten kan de klant zijn bedrijfsnetwerk eenvoudig, flexibel en veilig aan veranderende bedrijfs- en marktomstandigheden aanpassen. MetroLAN® en ISDNFlex® illustreren dit bij uitstek. MetroLAN is een geavanceerde oplossing om kantoren en locaties met elkaar te verbinden met snelheden tot 1 Gbps. ISDNFlex is de meest innovatieve Voice over IP oplossing op de Nederlandse markt. Beide innovatieve oplossingen hebben dezelfde voordelen: ze zijn uiterst flexibel en kostenefficiënt in vergelijking met traditionele diensten.

Over Priority Telecom N.V.
Priority Telecom, gevestigd in Amsterdam, is een faciliteitengebaseerde zakelijke aanbieder van telecommunicatiediensten die zich met name richt op haar stedelijke kernmarkten in Nederland, Oostenrijk en Noorwegen. Priority Telecom levert high-speed internettoegang, privé-datanetwerken, op maat gemaakte netwerkdiensten en voice-diensten aan meer dan 9.500 zakelijke klanten. Priority Telecom richt zich met name op middelgrote en grote zakelijke klanten en stedelijke/nationale leveranciers van telecommunicatiediensten en maakt daarbij optimaal gebruik van haar dichte stedelijke vezelnetwerk en ervaren lokale directe verkoopmedewerkers. Priority Telecom is genoteerd aan Euronext Amsterdam en wordt verhandeld onder het symbool "PRIOR". Voor meer nieuws en informatie surft u naar www.prioritytelecom.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Priority Telecom, Ronald Schapendonk, Director Marketing & Communications, 020-77 82 554, rschapendonk@prioritytelecom.com


---- --