KROHNE NEDERLAND BV

Hergebruik watermeters voor ontwikkelingshulp

50 jaar Krohne Nederland
Krohne introduceert hergebruik watermeters voor ontwikkelingshulp.

Vandaag heeft Krohne Nederland BV te Dordrecht, tijdens haar jubileum bijeenkomst, een nieuw initiatief op het gebied van ontwikkelingssamenwerking gepresenteerd. Het betreft het project Hergebruik voor ontwikkelingshulp: We sluiten hiermee rechtstreeks aan op onze eigen kernactiviteit; het vervaardigen en verkopen van vloeistofmeters voor industriële doeleinden.

Bij het beheren en distribueren van (drink)water is meten essentieel. Dat geldt evenzeer in ontwikkelingslanden. Het gaat daarbij ondermeer om: eerlijke verdeling, voorkomen van verspilling, waterzuivering en correcte kostprijs berekening.

Krohne Nederland BV wil op twee manieren bijdragen aan waterprojecten in ontwikkelingslanden.

1. Door kennisoverdracht over bijvoorbeeld de reconditionering en het onderhoud van apparatuur,

2. Door (gebruikte) apparatuur ter beschikking te stellen.

Kort gezegd is dit de werkwijze:
We vragen de Nederlandse gebruikers van (onze) meetapparatuur om het apparaat bij vervanging niet weg te gooien, maar bij ons in te leveren, waarna we het volledig nakijken, reconditioneren en ter beschikking stellen aan erkende organisaties die zich met watergerelateerde projecten in ontwikkelingslanden bezig houden. Hoewel het allemaal apparaten met flink wat ervaring betreft, zijn we ervan overtuigd dat ze, nadat ze in onze service werkplaats onderhanden genomen zijn, weer lang zonder problemen mee zullen gaan.

Inmiddels hebben we contact met een flink aantal organisaties op dit gebied, die allen zeer enthousiast zijn over ons initiatief en graag van ons aanbod gebruik willen maken. Dit bleek ook vandaag tijdens de presentatie, waarbij Sjef Ernes directeur Aqua for All en Björn Hoogwout, bestuurslid van Aqua for All en directeur van BrabantWater, symbolisch de eerste watermeter in ontvangst namen voor gebruik in een project in Sudan. Ook was een delegatie aanwezig van de Waterleidingmaatschappij van de Stad Gedaref in Sudan, waar inmiddels al een gereconditioneerde watermeter geïnstalleerd is. Voor project-informatie zie www.krohne.nl

Sjef Ernes: Dit project is een subliem voorbeeld van hoe een bedrijf kan bijdragen aan ontwikkelingsprojecten in de derde wereld, namelijk door te doen waar je goed in bent. Wij zijn zeer enthousiast over het initiatief van Krohne Nederland en ik roep iedereen op het te steunen.

Björn Hoogwout: Ik complimenteer Krohne Nederland met de wijze waarop ze maatschappelijk verantwoord ondernemen invullen: met de handen en met het hart.

De leider van de Sudanese delegatie dhr. Mohammed Hussein wees op het grote belang van initiatieven als deze voor zijn land en voor andere landen met vergelijkbare problemen. We zijn trots op onze nieuwe Nederlandse vrienden en danken Krohne Nederland voor hun steun.

Ook Arie Kraaijeveld van FME-CWM loofde het initiatief tijdens een toespraak waarin hij stilstond bij de uitgekomen industriebrief van de overheid en waarbij hij Krohne feliciteerde met haar 50-jarig jubileum.

Dordrecht 7 oktober 2004

Voor nadere informatie en fotos:
Maarten R. Uri

070-3563922 of 06-20440870

Krohne Nederland B.V. is het verkoopkantoor in Nederland, van de Krohne Group. In 1954 verkochten we de eerste vloeistofmeter aan een Nederlandse afnemer. In de afgelopen 50 jaar groeide ons bedrijf uit tot de belangrijkste speler in de Nederlandse markt. We maken nu deel uit van een bedrijf dat wereldwijd productiefaciliteiten en verkoop kantoren heeft en marktleider is op het gebied van debietmeting. Marktleider; niet alleen wat betreft omzet, maar vooral wat betreft kwaliteit, duurzaamheid en innovativiteit van onze producten www.krohne.nl


07 okt 04 19:47