3 e persbericht van donderdag 7 oktober 2004

Eindhoven 07-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Elf bekeuringen bij verkeerscontrole

Op de kruising Hurksestraat/Noord Brabantlaan zijn donderdagmiddag tussen 16.45 en 17.00 uur negen weggebruikers bekeurd omdat ze door het rode verkeerslicht reden. Twee weggebruikers kregen een bekeuring voor het niet volgen van de rijstrookpijlen.

Helmond: Drie overvallen achter elkaar

Drie winkels in Helmond-Centrum zijn donderdagmiddag binnen een half uur overvallen. Dat gebeurde door één man met een wapen, waarmee hij de in de winkels aanwezige personeelsleden bedreigde. Een zaak aan de Prins Karelstraat was rond 12.45 uur het eerste doelwit. De verdachte maakte hier een klein geldbedrag buit. Even daarna werd een winkel aan de Jan van der Spekstraat overvallen. Hier werd niets buitgemaakt. Tot slot werd een zaak aan de Geysendorfferstraat overvallen. Ook hier werd niets buitgemaakt. De verdachte was in alle gevallen een blanke man, tussen 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang, met een smal postuur. Hij droeg een donkerblauw jack en een spijkerbroek, en had een grijs petje op zijn hoofd. De recherche van de politie in Helmond is op zoek naar getuigen van de overvallen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Maarheeze: Zes bekeuringen bij autogordelcontrole

Op de Stationsstraat is donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur een autogordelcontrole gehouden. Er werden ongeveer 70 voertuigen gecontroleerd. Zes mensen kregen een bekeuring omdat ze hun gordel niet om hadden.

Best: Snorfietster gewond

Een 27-jarige vrouw uit Best is donderdagmiddag rond 16.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding op De Dieze. Toen ze op haar snorfiets bij een oversteekplaats de weg overstak, gaf ze geen voorrang aan een auto die voor haar van rechts kwam. Die werd bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Nieuwkuijk. Na de aanrijding is het slachtoffer met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De automobiliste raakte niet gewond.