Onze Lieve Vrouwe Gasthuis



Amsterdam, 07-10-2004

Privé-kliniek in het OLVG

Vanaf heden kunnen mensen voor medische behandelingen die de zorgverzekeraar niet vergoedt, terecht bij Qliniek. Qliniek is een privaat initiatief van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Behandelingen vinden plaats op de locaties Oosterpark en Prinsengracht van het ziekenhuis. Qliniek werkt met speciaal aangetrokken ervaren esthetisch plastisch chirurgen en met medisch specialisten, verpleegkundigen en OK- en anesthesiemedewerkers van het ziekenhuis en huurt ruimtes en materialen van het OLVG. De activiteiten van de privé-kliniek gaan niet ten koste van de ziekenhuiscapaciteit.

In Nederland neemt het aantal privé-klinieken toe. In deze klinieken kunnen mensen op korte termijn terecht voor een toenemend aantal behandelingen die niet of niet meer door de zorgverzekeraar worden vergoed. Qliniek is het antwoord van het OLVG hierop. Vakbekwame, aan het ziekenhuis verbonden, medisch specialisten voeren de behandelingen uit. Door de directe relatie met het OLVG kan Qliniek gebruik maken van de uitgebreide infrastructuur en in alle situaties optimale patiëntenzorg garanderen. De winst die Qliniek maakt komt ten goede aan projecten binnen het OLVG.

Patiëntenvoorlichting
Qliniek biedt plastisch-chirurgische behandelingen aan en sterilisaties van mannen en vrouwen. Het aantal medisch specialismen en behandelingen zal waar mogelijk worden uitgebreid. Op www.qliniek.nl staat een overzicht van alle aangeboden behandelingen met uitgebreide beschrijvingen en tarieven.
In de toekomst zal Qliniek een aparte vleugel van locatie Prinsengracht betrekken. Daarnaast zal Qliniek op locatie Oosterpark actief blijven.