Gemeente Haarlem

28 september 2004

260/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht

BRANDWEER TREEDT OP ALS GIDS BRANDVEILIGHEID

Preventiemedewerkers van de brandweer Haarlem gaan tijdens De Nationale Brandpreventieweek (8 t/m 16 oktober) zogenoemde 'brandexcursies' verzorgen. Een van de instellingen waar dit gaat gebeuren, is Verzorgingstehuis "De Molenburg". Manager Wonen, Zorg en Welzijn, de heer Mansens heeft aangegeven samen met het personeel deel te willen nemen aan een 'brandexcursie in hun eigen pand'. Tijdens deze rondleiding vertelt de preventiemedewerker al wandelend door het pand wat het belang is van het nemen van voorzorgsmaatregelen op het gebied van brandveiligheid en wat er kan gebeuren wanneer ze ontbreken.

Thema Brandpreventieweek

Deze activiteit heeft alles te maken met het thema van de Brandpreventieweek: 'Brandveiligheid, een gezamenlijke onderneming.' In het kader van het Nationaal Voorlichtingsprogramma Brandveiligheid (NVB) is speciaal een cd-rom ontwikkeld voor gebruik door de brandweer tijdens deze Week. De Stichting Nationale Brandpreventieweek en Consument en Veiligheid hebben zorggedragen voor de inhoud en productie ervan. De cd-rom bevat informatie die het eigenaren en beheerders van openbare gelegenheden voortaan makkelijker maakt de brandveiligheid van hun eigen pand te bepalen. Het uitgangspunt hiervan is dat zij op dezelfde wijze gaan kijken naar de mate van brandveiligheid van hun pand als de brandweer dat doet.

Kennisverbetering

Alle brandweerkorpsen in Nederland hebben dit jaar zelf de keuze mogen maken voor de branche waar zij hun voorlichtingsactiviteiten op gaan richten. De brandweer in Haarlem heeft gekozen voor de branche "zorginstellingen". Beheerders van verzorgingstehuizen die geintresseerd zijn in de brandveiligheid van hun tehuis kunnen bij de Brandweer Haarlem een cd-rom én een publieksposter afhalen. De boodschap van de poster is dat ook bezoekers een bijdrage kunnen leveren aan de brandveiligheid van een gebouw.



Gemeente Haarlem