Gemeente Zwolle

Nationale Brandpreventieweek

Brandweer Zwolle doet mee aan de nationale Brandpreventieweek van 8 oktober tot en met 16 oktober 2004. Deze week wordt geopend met de opendag op zaterdag 9 oktober aan de Harm Smeengekade van 10.00 tot 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom om de brandweervoertuigen te bekijken, de duikers aan het werk te zien en om eens te proberen hoe het voelt om een auto open te knippen. Elk jaar is er een thema binnen de brandpreventieweek. Dit keer is dat de bevordering van de brandpreventie in de openbare gelegenheden: van disco tot bibliotheek. Meer informatie is te vinden op www.brandpreventieweek.nl, www.brandweerzwolle.nl en www.zwolle.nl.

Wie denkt dat de brandweer er alleen maar is om vuur te bestrijden, heeft het mooi mis. Eigenlijk is de brandweer een modern bedrijf, dat hulp biedt in allerlei situaties. De werkzaamheden lopen uiteen van het blussen van brand, het redden van slachtoffers bij een auto-ongeluk, het stoppen van een lek in een tankwagen tot het bevrijden van mensen uit een lift, die vastzit. Daarnaast moet de brandweer zoveel mogelijk voorkomen, dat er brand en ongelukken kunnen plaatsvinden. Hiervoor geven zij adviezen bij bouwvergunningaanvragen en controleren ze gebouwen op brandveiligheid. Dit gebeurt ook bij openbare gelegenheden.

Acties preventieteam
Kennisquiz brandveiligheid
Vluchten door rook ? hoe voelt dat?
Tips voor brandveiligheid in huis
Brandveiligheid van grote projecten (FC Zwolle en ABN/AMRO)

Opendag
De brandweer biedt een gevarieerde mogelijkheid voor jong en oud om kennis te maken met het bedrijf brandweer. De bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de blusvoertuigen, redvoertuigen en andere voertuigen van de brandweer. Het is mogelijk een "ritje" te maken in de korf van de hoogwerker. Ook staat er een duiktank opgesteld.


---