Technische Universiteit Delft

De opening van het collegejaar en alle intreeredes en promoties worden gehouden in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5, Delft

In komende maanden

Endless Energy

08 oktober 2004 |
Plaats | Aula Congrescentrum TU Delft

DOT Symposium
Ter gelegenheid van het begin van het nieuwe Master of Science curriculum Offshore Engineering van de TU Delft in september 2004, organiseert het Dispuut Offshore Technologie (DOT) in samenwerking met Student Chapter Delft of the Society of Petroleum Engineers (SPE-SCD) een symposium, getiteld "Endless Energy" op 8 oktober 2004 in de aula van de TU Delft.

Het ochtendprogramma handelt over the laatste ontwikkelingen in de aandachtsgebieden van de vier majors; bottom founded structures, floating structures, sub sea technology en deep sea dredging. Steve Will van Mustang Engineering uit Houston, Texas, zal een presentatie houden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van compliant towers. De heer Poldervaart van SBM uit Monaco zal het hebben over Floating Production Storage and Offloading facilities voor de productie van vloeibaar aardgas (LNG-FPSO's). Sub sea technology zal worden behandeld in de presentatie over het nieuwe deep sea well intervention vessel van IHC Gusto. Tot slot van de ochtend zal Arjan Boezeman van IDEA Heavy Equipment Engineering een presentatie houden over diepzee diamand winning.

Het middag programma zal gewijd zijn aan de behoefte aan aardolie en afgeleide producten nu en in de toekomst. Wat zijn de opties als de olie zeer binnenkort ontoereikend zal blijken te zijn? Ian Edwards van het Schotse ITI Energy zal net als de heer Breunesse van Shell de energie scenario's van de toekomst bespreken ITI Energy ontvangt de komende 10 jaar een budget van £ 15 miljoen per jaar om alternatieve energie bronnen te onderzoeken,. Lucas Reijnders van de Universiteit van Amsterdam zal hierover ook een presentatie houden, getiteld: "Running out of hydrocarbons". Mogelijk dat als de oliebronnen rond de wereld opgedroogd zijn, dat de teerzanden van Canada uitkomst kunnen bieden; Carlos Glandt van Shell International Exploration and Production zal de mogelijkheden bespreken.

Meer informatie: www.endlessenergy.org