Raad van State agenda


Najaarsconcert

162e VERJAARDAG VAN HET BÄTZ-ORGEL

Op 8 oktober 2004 om 20.15 uur presenteert de Stichting Muziek in de Gotische zaal een gezamenlijk concert Berverly Lunt (viool), Herre Jan Stegenga (cello) en Gert Oost (orgel).Tijdens dit concert improviseren en spelen zij muziek bij tentoongestelde schilderijken uit de gebouwen van de Raad van State.De titel van dit concert luidt dan ook:

Muziek bij een schilderijententoonstelling

De Gotische zaal was in oorsprong de tentoonstellingsruimte voor het schilderijenbezit van koning Willem II. Afbeeldingen uit het midden van de 19e eeuw tonen de zaal, behangen met schilderijen op alle wanden.
Op 8 oktober, de verjaardag van het Bätz-orgel (het werd op 8 oktober 1842 voor het eerst bespeeld tijdens de huwelijksplechtigheid van s konings dochter prinses Sophie) krijgt de Gotische zaal even deze oorspronkelijke functie terug. Schilderijen uit de gebouwen van de Raad van State en uit de depots van het Haags Gemeentemuseum zullen de wanden sieren. Beverley Lunt (viool), Herre Jan Stegenga (cello) en Gert Oost (orgel) spelen een bijzonder concert bij deze Schilderijententoonstelling.
Gert Oost zocht passende muziek o.a. uit de archieven van het Gemeentemuseum. Ook improviseren zij solistisch en gezamenlijk naar aanleiding van wat er te zien is: een uniek concert!

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal op de avond van het concert. De zaal is open vanaf 19.30 uur. U kunt ook op werkdagen kaarten telefonisch reserveren bij de contactpersoon van de Stichting Muziek in de Gotische zaal bij de Raad van State 070 426 40 33. De toegangsprijs is 10,- of met kortingspassen (CJP/65+) 8,-.

Datum: vrijdag 8 oktober 2004