BEURSGEBOUW EINDHOVEN


Eerste Onderwijsbeurs Zuid Nederland!

OGZ B.V organiseert in het Beursgebouw Eindhoven op 8 & 9 oktober aanstaande de eerste Onderwijsbeurs Zuid Nederland. Na noord (Onderwijsbeurs Groningen), en Midden (landelijke Studiebeurs) krijgt ook het zuiden van het land haar eigen Onderwijsbeurs.

Het belang van de juiste keuze:
Het maken van een opleidings- en/of beroepskeuze is een belangrijk proces. Het heeft direct te maken met iemands toekomst. Dat is ook de reden dat er op de beurs veel aandacht wordt besteed om iemand te helpen om tot deze belangrijke keuze te komen.

Opleidingen op alle niveaus:
De beurs biedt een overzicht van opleidingen op alle niveaus. Naast een presentatie van MBO en HBO en WO instellingen worden ook particuliere opleidingen en leer/werk trajecten aangeboden.

Beroep & Branche:
Tijdens het tweedaags evenement, zijn middels een presentatie van specifieke bedrijven, opleidingen, en/of
voorlichtings-/brancheorganisaties verschillende sectoren (o.a. Metaal, Techniek, Zorg, Handel, Bouw, Mode, Groen, Grafisch, Orde &Veiligheid, Ambachten, Maritiem) aanwezig om informatie te geven over opleidingen en overige mogelijkheden in een bepaalde branche/sector. Diverse beroepen worden visueel weergegeven. Daarnaast vinden er doe-activiteiten plaats waardoor de bezoeker interactief betrokken wordt bij de beurs en een indruk krijgt hoe het er in de praktijk aan toe gaat.

Algemene Informatie:
Naast informatie over opleidingen en beroepen is er voor de bezoeker ook praktische informatie te verkrijgen. Vragen over b.v. studiefinanciering, rechten en plichten bij een stage kunnen hier gesteld worden. Verschillende instanties zijn aanwezig om hier antwoord op te geven.

Naast informatief ook aangenaam om te bezoeken: Diverse zaken zijn aanwezig om een bezoek naast informatief ook aangenaam te maken. Een greep uit de activiteiten: de mogelijkheid om een echte F16 of nieuwe designontwerpen van dichtbij te bekijken, de mogelijkheid om een eigenzinnige presentatie van de elektrotechniek bij te wonen, proeven wat de leerlingen voor lekkers hebben gemaakt.

Openingstijden:
Vrijdag 8 oktober en zaterdag 9 oktober van 10.00 tot 17.00 uur Toegang: Op vertoon van uitnodigingskaart gratis (te bestellen bij OGZ of via www.onderwijsbeurszuidnederland.nl )