Gemeente Dordrecht


Nieuwbouw voor school Mühring

Onder het motto 'Dordrecht bouwt aan nog beter onderwijs' vindt op vrijdag 8 oktober om 14.45 uur de feestelijke opening plaats van de nieuwbouw van school Mühring. Wethouder Onderwijs, de heer Veldhuijzen onthult samen met mevrouw Veerman een kunstwerk. Het kunstwerk is gemaakt door kleuters van de school.

Dordrecht investeert in onderwijs
De gemeente Dordrecht investeert 642.000 aan de nieuwbouw en de verbouwing. De school is uitgebreid met drie lokalen en een personeelsruimte. De verbouwing en nieuwbouw van school Mühring kon plaatsvinden vanwege de klassenverkleiningsmaatregel en vanwege de sloop van de noodlokalen. Met de uitbreiding biedt de school onderdak aan tien groepen. Vrijdag 8 oktober staat voor 230 leerlingen en het team van leerkrachten in het teken van de oplevering van de nieuwbouw.

Karakteristiek pand
Het oude schoolgebouw dateert uit 1912. Voor de architect een uitdagende opdracht om eigentijdse nieuwbouw te koppelen aan een oud karakteristiek pand. Omdat de school grenst aan het park kon er alleen gebouwd worden aan de voorzijde. Naast de lokalen die erbij zijn gekomen heeft de school ook een nieuw aangelegd schoolplein. De aanleg van de tuin volgt later.

Voor meer informatie over onderwijshuisvesting kunt u terecht op: www.dordrecht.nl/onderwijshuisvesting