Gemeente Delft

Brede school 2 start op Grotius college

Vrijdag 8 oktober 2004 van 12.00 tot 13.00 viert brede school 2 de officiële start op het Grotius college, locatie Van Bleyswijckstraat. Met een feestelijke kick-off wordt het brede schoolprogramma gelanceerd voor de eerste twee klassen van het VMBO. De leerlingen kunnen zich daarna inschrijven via www.bredeschooldelft.nl voor een activiteit uit het gevarieerde programma. Deelname aan de activiteiten is gratis.

Maandag 18 oktober start het brede schoolprogramma op het Grotius college voor de klassen één en twee VMBO en de praktijkklassen. Brede school 2 is een activiteitenprogramma speciaal ontwikkeld voor het voorgezet onderwijs en is met zorg samengesteld in samenwerking met het Grotius College, Nyama, De Nieuwe Amateur, Sportschool Jan Koster, Boom&Tak, De voetbalacademie, Twirls and Colors en diverse sportverenigingen.

Vorig schooljaar heeft de brede school 2 een proefprogramma op het Grotius college succesvol afgerond. Ruim 250 leerlingen hebben zich toen ingeschreven voor de activiteiten.

Brede school heeft als doel om meer samenhang brengen tussen onderwijs, zorg, jeugdbeleid, culturele, sportieve en opvoedingsondersteunende activiteiten met als doel de ontwikkelingskansen van leerlingen te verbeteren. Het brede schoolprogramma voor het primair onderwijs draait sinds dit schooljaar in alle zeven wijken van Delft. En krijgt nu een vervolg voor het voortgezet onderwijs als brede school 2 .

Het activiteitenprogramma brede school 2 voorziet in Kunst en Cultuur door onder andere een fotocursus, percussie of een dansworkshop. Biedt een afwisselend sportprogramma met bijvoorbeeld Taekwondo en een sportinstuif. En er is ruimte voor techniek, huiswerkbegeleiding en weerbaarheidstraining. Bijna alle activiteiten vinden plaats op school en na schooltijd.

Noot voor de redactie: (