Gemeente Goes

Persbericht

Brandweer treedt op als gids brandveiligheid

Van 8 t/m 16 oktober 2004 vindt de Nationale Brandpreventieweek plaats. Tijdens deze week organiseren brandweerkorpsen in het hele land allerlei activiteiten die in relatie staan met brandpreventie. De campagneslogan van 2004 luidt: Brandveiligheid, een gezamenlijke onderneming.
De Nationale Brandpreventieweek gaat in Goes officieel van start op zaterdag 9 oktober a.s. Burgemeester drs. D.J. van der Zaag verricht om 10.15 uur de openingshandeling tijdens de "Open Dag" van de brandweer Goes die duurt van 10.00 tot 16.00 uur en plaatsvindt in de brandweerkazerne aan de Oranjeweg 100 te Goes.

Brandexcursie in eigen gebouw
De brandweer Goes richt de voorlichtingsactiviteiten dit jaar op de grotere gebouwen in de gemeente Goes waar veel bezoekers komen of personeel werkzaam is. Zoals grote kantoorgebouwen, scholen voor voortgezet onderwijs, bibliotheek e.d.
Het belang van brandveiligheidsregels wordt door iedereen erkend, alleen is het niet altijd duidelijk waarom ze op een bepaalde manier moeten worden toegepast. De afdeling preventie van de brandweer Goes wilt hierover graag uitleg en toelichting geven door middel van een brandexcursie in eigen gebouw. Onder leiding van een preventiemedewerker vindt een wandeling door het gebouw plaats en wordt uitgelegd welke (soms onzichtbare) brandpreventieve middelen er aanwezig zijn en waartoe deze dienen. De brandexcursie is bedoeld voor mensen die binnen de organisatie werkzaam zijn. Voor bedrijven die beschikken over een BHV organisatie is de brandexcursie een echte aanrader.