Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT, 6 oktober 2004

Regisseur en hoofdrolspelers Simon in Pathé De Kuip

Vrijdag 8 oktober komen regisseur Eddy Terstall en acteurs Cees Geel en Eva Duyvestein naar Pathé De Kuip voor een speciale voorstelling van hun film Simon. De tragikomedie is de Nederlandse inzending voor de Oscars, won op het Nederlands Film Festival vier Gouden Kalveren en is in zijn eerste Rotterdamse week al een groot succes.

Regisseur Eddy Terstall en hoofdrolspelers Cees Geel en Eva Duyvestein arriveren vrijdag 8 oktober om 20.00 uur in Pathé De Kuip. Na een korte introductie, waarbij pers en publiek in de gelegenheid worden gesteld foto's te maken en vragen te stellen, begint de speciale voorstelling van Simon om 20.10 uur.

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.

De komische en ontroerende film is een succesverhaal. Al voor de première werd Simon uitgekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscars. De recensies waren vervolgens juichend. Op het Nederlands Film Festival in Utrecht kreeg de tragikomedie vier Gouden Kalveren: de Tiscali Publieksprijs, Cees Geel voor beste acteur, Eddy Terstall voor beste regie en producent Imko Nieuwenhuijs voor de beste film. In de eerste week van de release blijkt Simon ook een groot publiekssucces. Onder meer in Pathé De Kuip, de bestbezochte bioscoop van Nederland.

Voor verdere informatie: Rafe Aarents, Pathé De Kuip, tel: 06 549 486 84

De website, ook voor reserveringen van Simon: www.pathe.nl/dekuip

Vriendelijke groet, Chermain Pubben

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: chermain@publicy.nl