Gemeente Dongeradeel



---

Brandveiligheid, een gezamenlijke onderneming

Van 8 tot en met 16 oktober staat Nederland in het teken van brandpreventie. De Stichting Nationale Brandpreventieweek heeft als doel de aandacht te vestigen op brandveiligheid en brandpreventie.

Speerpunten zijn:

* Het voorkomen van brand door preventieve voorzieningen en gedragsbeïnvloeding;

* Het voorkomen van uitbreiding van brand door rookmelders en blusmiddelen;

* Het beperken van de gevolgen van brand zoals slachtoffers en schade aan goederen;

* Het tijdig kunnen vluchten via veilige vluchtroutes en met gebruik van vluchtmiddelen.

Het thema van de Nationale Brandpreventieweek van dit jaar is Brandveiligheid, een gezamenlijke onderneming. Voor een ondernemer is het lastig om door de ogen van de brandweer te kijken in hoeverre het bedrijfspand voldoet aan de brandveiligheidseisen. De Stichting Nationale Brandpreventieweek heeft daarom een cd ontwikkeld om u als ondernemer daarbij te helpen. Uitgangspunt hierbij is om op een praktische manier de brandveiligheid op de werkvloer aan de orde te brengen. Zo staat op de cd een checklist waarbij u kunt bekijken of u overal aan gedacht heeft en of uw personeel voldoende op de hoogte is.

Ongeveer 3.000 ondernemers in Fryslân hebben afgelopen week een brief ontvangen van de Regionale Brandweer/CPA Fryslân, met daarbij een antwoordkaart om de cd te bestellen. Heeft u als ondernemer geen brief ontvangen en wilt u toch graag de cd Brandveilig ondernemen ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de brandweer, tel.: 0519 - 574 417