Ingezonden persbericht


Brandweer Amsterdam - Brandpreventieweek in Amsterdam

07/10/2004 - Van 8 tot en met 16 oktober is het Nationale Brandpreventieweek. In dit kader bezoekt Brandweer Amsterdam 43 zorginstellingen. In totaal krijgen 1500 personeelsleden en 6200 bejaarden in Amsterdam volgende week voorlichting van de brandweer. Naast presentaties voor bewoners en personeel worden ook ontruimingsoefeningen georganiseerd. De bewoners ontvangen na afloop van de presentatie speelkaarten waar op de achterkant brandpreventietips zijn gedrukt. Tevens ontvangen zij een sticker 'wat te doen bij brand' en een folder met het onderwerp 'senioren en brandveiligheid'.

De Brandpreventieweek is een jaarlijks terugkerende week waarin landelijk aandacht voor brandpreventie wordt gevraagd. Het nationale thema is dit jaar "Brandveiligheid, een gezamenlijke onderneming'. Ondernemingen van groot tot klein, van publiek tot privaat mogen in deze week op speciale aandacht van de brandweer rekenen. Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de CD-rom 'Een brandveilige onderneming'. Deze CD-rom laat ondernemers in een oogopslag zien of zij hun zaken op het gebied van brandpreventie goed hebben geregeld. Brandweer Amsterdam deelt deze CD-rom de komende week uit aan het personeel van zorginstellingen waar een bezoek wordt gebracht.

Opening met hulp van Majoor Bosshardt
Op maandag 11 oktober opent commandant Kees te Boekhorst de Brandpreventieweek door een rookmelder te overhandigen aan Majoor Bosshardt. Te Boekhorst geeft een presentatie aan de bewoners van het Leger des Heilshuis "Goodwillburgh" aan de Anne Frankstraat te Amsterdam. Na de presentatie overhandigt de heer Te Boekhorst de bekendste inwoonster van dit complex, Majoor Bosshardt, een rookmelder. Vervolgens wordt die melder in haar woning geïnstalleerd. Alle 110 bewoners van "Goodwillburgh" krijgen een rookmelder aangeboden door één van de sponsors van de Nationale Brandpreventieweek, Ajax Brandbeveiliging B.V.

Noot voor de redactie/