Gemeente Dalfsen

07-10-2004

Brandpreventieweek, gratis cdrom beschikbaar

Dit jaar wordt de brandpreventieweek gehouden in de periode van 8 t/m 16 oktober. Het thema van de brandpreventieweek is: 'Brandveiligheid, een gezamenlijke onderneming'. In het kader van het Nationaal Voorlichtingsprogramma Brandveiligheid (NVB) is speciaal een cd-rom ontwikkeld voor gebruik door de brandweer tijdens deze week.

De Stichting Nationale Brandpreventieweek en Consument en Veiligheid hebben zorggedragen voor de inhoud en productie ervan. De cd-rom bevat informatie die het eigenaren en beheerders van openbare gelegenheden voortaan makkelijker maakt de brandveiligheid van hun eigen pand te bepalen. Het uitgangspunt hiervan is dat zij op dezelfde wijze als de overheid gaan kijken naar de mate van brandveiligheid van hun pand.

GeĂŻnteresseerden kunnen in het gemeentehuis een antwoordkaart ophalen, waarmee de gratis cd-rom aangevraagd kan worden. Door het risico vanuit de brandweer te belichten, is de cd-rom bij uitstek geschikt om het risicobewustzijn van ondernemers aan te scherpen. Voor meer informatie kunnen ondernemers contact opnemen met de brandweer Dalfsen, telefoon (0529) 43 89 32.