BARTIMEUS ACCESSIBILITY

Ronde Tafel Conferentie Webtoegankelijkheid

Op 8 oktober 2004 zal tijdens een Ronde Tafel Conferentie onder voorzitterschap van Jan Terlouw worden gediscussieerd over het rendement van webtoegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking. Er zal worden bepleit dat webtoegankelijkheid voor overheid en bedrijven vrijwel geen extra investering vergt en dat er voor het Nederlandse bedrijfsleven grote voordelen te behalen zijn als zij hun sites voor iedereen toegankelijk maken. De uitkomsten van de Ronde Tafel Conferentie zullen mede worden gebruikt als input voor het Ministerie van VWS en als ondersteuning van de Taskforce Handicap en Samenleving.

De Ronde Tafel Conferentie is een besloten bijeenkomst en wordt georganiseerd door de Stichting Bartiméus Accessibility, Accenture en Watchfire in overleg met de Taskforce Handicap en Samenleving. De conferentie vindt plaats op 8 oktober in de Amsterdam Arena (in de dubbele skybox) en eindigt om 14.30 uur. Graag stellen wij u na afloop van de conferentie in de gelegenheid van gedachten te wisselen met de deelnemers:
J. Terlouw (voorzitter), oud voorzitter D66, ex minister van Economische Zaken;
G. Cerfontaine, president & CEO Schiphol Group/lid Taskforce Handicap en Samenleving;
G.A.A.M. Broesterhuizen, plv. D.G. ministerie van Economische Zaken;
W.A.M. Jongen, directeur Thuiswinkel.org;
M.J.W. Bontje, Algemeen directeur Zorgverzekeraars Nederland; S. van 't Noordende, Country Managing Director Accenture Nederland; M. van der Bel, General Manager Microsoft Nederland; F. Kales, ex-voorzitter Ajax, algemeen directeur Fanzo; R. Tetteroo, vice president EMEA, Watchfire;
C. Thate, directeur Johan Cruijff Foundation;
M.J.W. Hinssen, voorzitter hoofddirectie SNS Bank, lid van de RvB van SNS Reaal Groep.