Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PAUL DE LEEUW EN HANS VAN MANEN AAN DE SLAG VOOR FEAST FOR PEACE

NIEUWE MEDEWERKERS VOOR 1 DAG

BIJ AMSTERDAMS RESTAURANT VIS AAN DE SCHELDE

Amsterdam, oktober 2004. Het Amsterdamse restaurant Vis aan de Schelde staat op vrijdag 8 oktober geheel in het teken van Feast for Peace. Ter gelegenheid van dit goede doel - een deel van de omzet van die dag wordt gedoneerd aan War Child - zijn er zelfs twee nieuwe eendags-medewerkers aangetrokken; Paul de Leeuw staat in de bediening en Hans van Manen assisteert de keukenbrigade.

Feast for Peace: ga uit op 8 oktober!

Op vrijdag 8 oktober gaat bij honderden Nederlandse horecagelegenheden de witte vlag uit, een teken van vrede. Het is dan Feast for Peace, een jaarlijks evenement ten bate van War Child Nederland. Horecagelegenheden doneren die dag een deel van hun omzet aan War Child en steunen daarmee de hulp aan oorlogskinderen. Het Nederlandse publiek kan hier ook aan bijdragen door op 8 oktober uit te gaan bij een Feast for Peace deelnemer. Welke restaurants, cafés of andere horecagelegenheden dat zijn staat op www.feastforpeace.nl.

Volgeboekt
"Feast for Peace vinden wij een geweldig initiatief! Op een plezierige manier kan je als horecaondernemer op deze dag een steentje bijdragen aan Warchild, een goed doel dat wij een zeer warm hart toedragen. We verwachten dat onze bijdrage minimaal rond de xxx euro ligt, aangezien het restaurant al wekenlang compleet is volgeboekt. Dat heeft zeer zeker te maken met de medewerking van Paul en Hans," aldus Michel Wieman van Vis aan de Schelde.

In Amsterdam-Zuid aan het Scheldeplein schuin tegenover de Rai ligt restaurant Vis aan de Schelde. Dit visrestaurant is modern klassiek ingericht met wit gedekte tafels, een homarium - een kreeftenaquarium - en telt 60 couverts met zomers op het terras nog eens 20 couverts. Op de menukaart staan gerechten van sashimi tot kreeft en van bouillabaisse tot fruits de mer (twee klassiekers van Visaandeschelde). Michel Wieman & Michiel Deenik zijn de initiatiefnemers. Sander van Dam & Jeroen van Spall hebben de verantwoordelijkheid over de keuken en Roos Kerstjens is er gastvrouw. Zie voor meer informatie www.visaandeschelde.nl.