Stad Utrecht, 09.35 uur

Utrecht 08-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Agenten zagen tijdens de surveillance op het groot winkelcentrum aan de Roelantdreef, omstreeks 16.00 uur in de verte een jongen hard uit een winkel komen rennen. De jongen werd achterna gezeten door een medewerker van de winkel. Op het moment dat hij achter op een fiets van een vriendje wilde springen werd hij aangehouden door de medewerker en overgedragen aan de surveilleerde agenten.

De 12-jarige jongen uit Utrecht had in de winkel een mobiele telefoon gestolen. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Grote verkeerscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagavond op de Rooseveltlaan een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

Vanaf 18.00 uur startte de politie in samenwerking met onder andere de douane, het KLPD, het scooterteam, de Vreemdelingendienst, bijzondere wetten, de ANWB en de regionale verkeersdienst de controle. Het controlepunt werd ingericht onder de nieuwe Prins Clausbrug op de Rooseveltlaan.

In totaal werden 230 voertuigen en personen gecontroleerd. Alle bestuurders moesten een blaastest afleggen. De politie schreef bekeuringen uit voor het niet dragen van de autogordel, verlopen APK, het niet kunnen tonen van rijbewijs, defecte verlichting en het rijden zonder rijbewijs. De vreemdelingendienst controleerde 38 vreemdelingen; hiervan bleken 2 personen illegaal in Nederland te verblijven. Zij werden aangehouden. De ANWB kon 37 maal een automobilist helpen om een kleine reparatie uit te voeren.

Het scooterteam controleerde 38 bromfietsen. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere te hoge constructiesnelheid, het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet dragen van een helm en het rijden met gladde banden. Drie personen werden aangehouden omdat zij nog boetes hadden openstaan. Rond 02.35 uur werd de controle gestopt.