---

Nieuwsberichten
---

Foto: Lourens en Mollet in een karakteristieke gevechtspose (Fabienne Wink-Bruys)

Taekwondoka's winnen zilver en brons op WK voor militairen

8-10-2004 9:50:00

Op de tweede dag (donderdag 7 oktober) van het wereldkampioenschap taekwondo voor militairen in het Duitse Warendorf hebben twee landmachtmilitairen een medaille veroverd. Luitenant Dennis Mollet won in het bantamgewicht (tot 62 kg) zilver en luitenant Virginia Lourens pakte bij de vrouwen tot 59 kg het brons. Beiden werken op de Koninklijke Militaire Academie in Breda.

Zesvoudig Nederlands kampioen Mollet versloeg eerst de Hongaar Tamas Kotsits met 5-4 en daarna de sterke Oostenrijker Kurt Baumgartner met 18-12. In de halve finale moest de Cyprioot Angelos Panayioto eraan geloven: 10-7. In de finale ontmoette de Tilburger de Rus Aleksei Babko. De strijd ging lang gelijk op. Toch trok Babko aan het langste eind: 8-10. Mollet moest zich dus tevreden stellen met zilver, evenals in 2001 en 2002.

Lourens begon overtuigend met een 10-5 overwinning op de Witrussin Liudmila Zheronkina. Maar tegen Likeleli Thamae uit Lesotho kwam ze niet uit de verf. Ze verloor nipt met 4-5. Toen restte de strijd om het brons tegen de Russin Elena Aseeve. Deze hoogstaande partij besliste de zesvoudige Nederlandse kampioene uit Tilburg in haar voordeel.

Nieuws Nieuwsberichten