Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht 08-10-2004 - Nieuwsbericht Heuvelrug

Politie hoort verdachten brandstichting

RENSWOUDE De politie van het district Heuvelrug heeft in de afgelopen weken negen verdachten gehoord voor hun mogelijke aandeel bij een brandstichting in Renswoude.

De jongemannen, in de leeftijd van 18 tot 23 jaar en woonachtig in Renswoude en Scherpenzeel, worden er van verdacht op 27 september op de Utrechtseweg een caravan in brand gestoken te hebben. De verdachten hebben verklaringen afgelegd over betrokkenheid bij de voorbereidingen en de aanwezigheid bij de brandstichting.

Direct na de brandstichting wilde een agent de bestuurder van een van de betrokken autos aanhouden. Deze 23-jarige inwoner van Renswoude reed echter weg, toen de agent half in de auto hing. Hierdoor werd de agent uit de auto geslingerd. Hij raakte daardoor gewond aan zijn arm en been. De Renswoudenaar kon later alsnog worden aangehouden.

Uit de verklaringen van de verdachten bleek dat zij hadden afgesproken om de caravan in brand te steken. Zo was van tevoren de caravan met brandbare vloeistof besprenkeld.

De 23-jarige man is gisteren voor poging doodslag op de agent voor de raadkamer van de rechtbank verschenen in Utrecht. De raadkamer heeft besloten zijn voorlopige hechtenis met 30 dagen te verlengen. De andere mannen zitten niet in voorlopige hechtenis.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE Op 8 oktober is op de v. Lynden v. Sandenburgweg omstreeks 04.00 uur een 47-jarige man uit Cothen aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de bestuurder 715 ug/l. Tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt.

VEENENDAAL Op 8 oktober is op de Julianastraat een 36-jarige man uit Veenendaal aangehouden wegens het rijden onder invloed. Tijdens een routinecontrole omstreeks 00.30 uur wilde de man niet meewerken aan een blaastest en beledigde een agent. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau voor een ademanalyse. De man blies 1035 ug/l. De auto werd in beslag genomen omdat de automobilist geen rijbewijs bij zich had. Behalve een rijverbod kreeg hij ook een proces-verbaal.

Controle

VEENENDAAL Tijdens een controle op 7 oktober tussen 17.00 uur en 18.00 uur op de Wageningselaan zijn 2 boetes uitgeschreven voor het met een voertuig rijden op een fietspad. Een van de bestuurders bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De 47-jarige man uit Maurik moest zijn auto laten staan. Door een vriend die wel in het bezit van een rijbewijs was werd de auto later op de avond opgehaald.