Politie Groningen

Persberichten vrijdag 8 oktober 2004

provincie Groningen, 08-10-2004 -

Winschoten: niet handsfree bellen gaat bijna fout
De politie heeft donderdagmiddag op de Oostelijke Rondweg een 35-jarige man uit Emmercompascum bekeurd, omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Politieagenten zagen dat de Drent een
vrachtautocombinatie bestuurde en plotseling de berm inschoot. De chauffeur kon de combinatie met een stuurcorrectie weer op de weg krijgen. Bij het passeren van de vrachtauto zagen de agenten dat de 35-jarige niet handsfree belde. Hij werd staandegehouden en kreeg een bekeuring van 140 euro.

Winschoten/Musselkanaal/Nieuwe Pekela: snelheidscontroles Grintweg in Winschoten: donderdagochtend, 27 overtredingen, 626 geregistreerde voertuigen, overtredingspercentage 4,3%, hoogste snelheid 67, snelheidslimiet 50 km/uur.
Abraham Westersstraat in Nieuwe Pekela: donderdagochtend, 34 overtredingen, 497 geregistreerde voertuigen, overtredingspercentage 6,8%, hoogste snelheid 73 km/uur, snelheidslimiet 50 km/uur. Schoolstraat in Musselkanaal: donderdagochtend, 90 overtredingen, 512 geregistreerde voertuigen, overtredingspercentage 17,6,%, hoogste snelheid 92 km/uur, snelheidslimiet 50 km/uur.

Kropswolde/Hoogezand: fietsendieven met hulp getuigen gepakt De politie heeft donderdagmiddag in de Reviusstraat in Hoogezand een 17-jarige jongen en 26-jarige man, beiden uit Hoogezand, aangehouden voor diefstal. Beide verdachten hadden bij het station aan de Woldweg in Kropswolde een fiets weggenomen. De eigenaar van de fiets, een 17-jarige jongen uit Kropswolde, zag de diefstal nog net gebeuren en gaf aan de politie een signalement door. Met behulp van een 18-jarige jongen uit Hoogezand kon de politie het duo traceren en inrekenen. Beide verdachten werden gehoord en mochten daarna het politiebureau verlaten. De 17-jarige jongen kreeg zijn fiets terug. De politie maakt proces-verbaal op.

Warffum: voetganger gewond na verkeersongeval
Een 64-jarige man uit Warffum is donderdagmiddag op de Provincialeweg N363 gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Warffumer wilde de Provincialeweg oversteken, maar zag daarbij een naderende personenauto over het hoofd. De bestuurster van de auto, een 40-jarige vrouw uit Uithuizermeeden, kon de voetganger niet meer ontwijken. De 64-jarige brak door de aanrijding een been en liep een hoofdwond op. Met zijn verwondingen werd de man naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een analyse en een rapportage van het ongeval gemaakt.

Veendam: overlastpleger aangehouden
De politie heeft donderdagavond in de Kerkstraat een 27-jarige man uit Muntendam aangehouden voor het nuttigen van alcohol op straat en openbare dronkenschap. De Muntendammer had in dronken toestand het winkelende publiek lastiggevallen door ze uit te schelden. Politieagenten troffen de overlastveroorzaker aan en wilden hem bekeuren. Hierop werd de man verbaal agressief, waarna hij werd ingerekend en ingesloten. De 27-jarige wordt vandaag gehoord. Hij krijgt een bekeuring voor openbare dronkenschap van 25 euro en een bon voor het nuttigen van alcohol op straat van 45 euro.

Stadskanaal: sprookje leidt tot aanhouding van brooddieven De politie heeft donderdagnacht op het Menistenplein een 24-jarige man uit Stadskanaal en een 25-jarige man uit Gasselternijeveensschemond aangehouden voor diefstal in vereniging en baldadigheid. Een getuige had gezien dat een aantal jongens een container met brood bij een supermarkt aan de Hoofdstraat omver hadden gegooid. De politie zocht de omgeving af en troffen kadetjes aan. De agenten volgden hierna een spoor van kadetjes. Op het Menistenplein leidde het broodspoor uiteindelijk naar beide verdachten. Bij het duo vonden de dienders een leeg broodzakje. Het tweetal werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Net als in het sprookje Klein Duimpje leidde het broodspoor naar de verdachten. Tijdens het verhoor bekende het duo brood te hebben weggenomen en de container met brood te hebben omgegooid. Na verhoor mochten de brooddieven het politiebureau verlaten. De politie onderzoekt of nog een derde verdachte betrokken is geweest bij de diefstal. Ook zonder het alerte telefoontje van de 60-jarige getuige uit Stadskanaal had de politie de diefstal niet opgelost. De politie maakt proces-verbaal op.

Berichten Stad volgen later