Politie Limburg-Noord

Drugsproject Hektor: 39 arrestaties en ruim 2,1 kilo drugs in beslag genomen

Datum: 08-10-2004 Tijd bericht: 10:37 Plaats: Venlo

In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie in september 39 personen gearresteerd. Van alle personen heeft de politie de drugs in beslag genomen en vernietigd.

Het straatteam van de politie nam ruim 417,2 gram hennep, 1.701,8 gram hashish en 1,4 gram heroïne in beslag. Bij hoeveelheden boven de 5 gram softdrugs werden via snelrecht boetes uitgedeeld van 100 tot 2.100 euro. Ook werden 29 personen bekeurd omdat zij in het openbaar een joint rookten.

De politie heeft drie personen opgepakt op verdenking van betrokkenheid in drugsgerelateerde zaken. Het betroffen Venlonaren van 29, 32, en 24 jaar. Er werden panden op de Minister van Hallstraat, Alberdingk Thijmstraat en Op den Akker doorzocht. Hier werden verscheidene zaken in beslaggenomen, waaronder: bijna 1500 gram hasj, drie pc's, 6 gsm's, een gaspistool en een alarmpistool. De drie verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD.