Gemeente Den Haag

oktober 2004
Verkiezing Tramtunneltas van start (6 oktober)

Vanaf vandaag kan iedereen via internet stemmen op de ontwerpen voor de Tramtunnel Big Shopper. Deze ontwerpwedstrijd is georganiseerd vanwege de opening van het Souterrain op 16 oktober a.s. Alle ingeleverde ontwerpen zijn vanaf vandaag drie weken lang te zien in de Bijenkorf. Alle Hagenaars, en ook geïnteresseerden van buiten onze stad, kunnen op hun favoriete tas stemmen via internet op www.bigshopper.tk. Zaterdag 16 oktober, tijdens de opening van het Souterrain, is de laatste mogelijkheid voor het publiek om te stemmen. Op zondag 24 oktober volgt de prijsuitreiking van de vakjury en de publieksjury tijdens het evenement Binnenstad Buitengewoon Aangenaam.

Wedstrijd
De ontwerpwedstrijd is georganiseerd in verband met de opening van het Souterrain op 16 oktober en is bedoeld voor kunstenaars, kunststudenten en kunstcursisten. In totaal 67 (aankomend) kunstenaars hebben een ontwerp voor de tas ingeleverd. De ontwerpen worden tot en met 24 oktober geëxposeerd in de Bijenkorf aan de Grote Marktstraat. De tas met het winnende ontwerp wordt in productie genomen en is vanaf half november verkrijgbaar bij een aantal ondernemers in binnenstad. Opbrengst van de verkoop van de tas gaat naar Unicef.

Jury
De jury voor de ontwerpwedstrijd bestaat uit de volgende leden:
- Bruno Bruins - wethouder gemeente Den Haag
- Coos Versteeg - hoofdredacteur kunstredactie Haagse Courant
- Marnix Rueb - tekenaar Haagse Harry

- Sander Vergroesen - directeur Bijenkorf

- Marcello & Els - kunstenaarsduo

Deze jury gaat nu de ingeleverde ontwerpen beoordelen en zal een prijswinnaar uitroepen. Voor deze prijswinnaar is 500 euro beschikbaar. Ook de winnaar van de publieksprijs ontvangt dit bedrag. Daarnaast worden er nog twee prijzen aan schilder- en tekenmateriaal uitgereikt. De prijzen worden uitgereikt op zondag 24 oktober tijdens het evenement Binnenstad Buitengewoon Aangenaam in de bibliotheek aan het Spui.

Informatie
Meer informatie over de Big Shopper wedstrijd is te vinden op internet: www.bigshopper.tk en op de website www.souterrain.nl.