Politie Zuid-Holland-Zuid

08/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

08-10-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 43-jarige autobestuurder uit Poortugaal heeft een rijverbod van een uur gehad. Agenten controleerden hem op donderdagavond 7 oktober 2004 toen de man over de rijksweg A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam reed. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

HARDINXVELD-GIESSENDAM Op de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam heeft de politie een 36-jarige automobilist uit Hardinxveld-Giessendam aangehouden. Agenten controleerden hem omdat de man slingerend reed en plotseling keerde. De blaastest wees uit dat de 36-jarige teveel alcohol op had.

SLIEDRECHT Een 27-jarige autobestuurder uit Sliedrecht is doorgereden na een ongeval. Op vrijdag 8 oktober 2004 rond 00.10 uur slipte zijn auto waarschijnlijk door een stuurfout, reed door bossages en raakte een muurtje. Dat gebeurde op de Craijenstein in Sliedrecht. De 27-jarige reed hierop naar huis. Daar hielden agenten hem aan. De verdachte had teveel alcohol op.

MEISJE AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 16-jarig meisje uit Bleskensgraaf is op donderdag 7 oktober 2004 aangehouden op verdenking van diefstal van geld. Ze werkte tijdelijk in een zorginstelling in Alblasserdam waar bewoners telkens geld misten als het meisje werk bij hen had verricht. Ze verklaarde zes diefstallen gepleegd te hebben. Ze is na het verhoor heengezonden.

CONTROLE
GORINCHEM Bij een verkeerscontrole heeft de politie 25 bekeuringen uitgedeeld. 18 hiervan waren voor automobilisten die hun gordel niet droegen. De controle gebeurde op donderdag 7 oktober 2004 op de Banneweg in Gorinchem. De politiemensen keken ook naar aanhangers en deelden hier 3 bekeuringen voor uit in verband met de losbreekremmen.

DOORGEREDEN
GORINCHEM Een blauwe personenauto is na een ongeval doorgereden. Het ongeval tussen de auto en een zogenaamde quad gebeurde op donderdagmiddag 7 oktober 2004 omstreeks 16.40 uur op de rotonde bij de Langebrug in Gorinchem. Daar vond een politieman de 21-jarige bestuurder uit Gorinchem van de quad die hinkend rondliep. Hij had letsel aan zijn voet doordat bij het ongeval de quad op zijn kant ging. De voet zat klem tussen het voertuig en de weg. De bestuurster van de blauwe auto zei dat ze haar auto even zou parkeren maar kwam niet terug.

NAAM
HEI- EN BOEICOP Bij een controle heeft een 45-jarige vrouw uit Lexmond een valse naam opgegeven. Agenten zagen de vrouw toen ze op donderdagmiddag 7 oktober 2004 zonder helm op een brommer reed over de Hei- en Boeicopseweg in Hei- en Boeicop. De vrouw negeerde eerst een stopteken. Pas later toen de politiemensen hun auto dwars over de weg zette stopte de verdachte. Op de brommer zat een oud verzekeringsplaatje.