Politie Zuid-Holland-Zuid

08/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

08-10-2004 - Persberichten District I

ALCOHOL
DORDRECHT Op de Torenstraat in Dordrecht heeft de politie een 20-jarige autobestuurder uit Papendrecht gecontroleerd. Hij had een te hoog alcoholpromillage en kreeg hiervoor onder andere een rijverbod van twee uur. De controle gebeurde op vrijdag 8 oktober 2004 rond 00.30 uur.

DORDRECHT Een 29-jarige autobestuurder uit Dordrecht heeft een rijverbod van drie uur gehad. Hij reed op vrijdag 8 oktober 2004 rond 02.30 uur over de Adriaan van Altenastraat in Dordrecht. Agenten controleerden hem en merkten dat de verdachte teveel alcohol op had.

DORDRECHT Na een alcoholcontrole heeft een 28-jarige autobestuurder uit Dordrecht Proces-verbaal gehad. Hij reed op vrijdag 8 oktober 2004 omstreeks 03.00 uur over de Kotterstraat in Dordrecht. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

DORDRECHT Agenten hebben voor rijden onder invloed van alcohol een 39-jarige man uit Papendrecht aangehouden. De automobilist reed over de Dubbeldamseweg Zuid in Dordrecht. Agenten controleerden hem daar op vrijdag 8 oktober 2004 rond 03.20 uur.

VROUW BEROOFD GETUIGEN GEZOCHT
DORDRECHT Op 6 oktober 2004 is tussen 09.00 en 09.30 uur een 36-jarige bromfietsster uit Dordrecht van haar schoudertas beroofd op de Wieldrechtseweg in Dordrecht. De vrouw stond ter hoogte van het bedrijf Vopac stil langs de kant van de weg om te bellen toen een bromfietser haar van achter naderde en naast haar stopte. De onbekende rukte meerdere malen aan haar tas totdat een hengsel brak. De tas kwam tegen haar gezicht waarop de vrouw haar bril verloor. De bromfietser ging er vandoor en reed richting Mijlweg. De verdachte droeg een donkerkleurige leren jas en een rode helm. Getuigen die iets zagen of weten kunnen de politie bellen via het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

ROOD
DORDRECHT Politiemensen hebben bekeuringen uitgedeeld aan verkeersdeelnemers die door het rode verkeerslicht reden. De agenten controleerden op donderdag 7 oktober 2004 bij de Provincialeweg nabij de kruising met de Hastingsweg in Dordrecht. Fietsers staken de Provincialeweg over en negeerden het stoplicht. Ook automobilisten reden door het rode verkeerslicht en de politiemensen noteerden de kentekens. In ongeveer veertig minuten schreven de agenten vijftien bekeuringen.

DRUGS IN PRULLENBAK
DORDRECHT Een wegrennende verdachte heeft zijn drugs in een prullenbak gegooid. Agenten zagen de 20-jarige man uit Dordrecht op donderdagmiddag 7 oktober 2004 bij de Willem Dreeshof in Dordrecht staan met een ander. Nadat de verdachte de politie zag ging hij ervandoor. De twee politiemensen van het biketeam fietsten achter de 20-jarige aan en hielden hem aan op de Spuiweg. Een agent liep de route die de verdachte rende en vond in een prullenbak een opgevouwen stuk folie met daarin veertien bolletjes cocaïne. In de avond hield de politie twee andere verdachten aan waarvan de een drugs verkocht aan de ander. Op het moment dat agenten tot aanhouding overgingen gooiden de twee mannen van 42 en 44 jaar uit Dordrecht en Nieuwegein in totaal drie bolletjes cocaïne weg. Een ging ervandoor maar de politiemensen vonden hem later op de Lange Breestraat in Dordrecht.

WINKELDIEFSTAL
DORDRECHT Beveiligers hebben vier verdachten aangehouden voor winkeldiefstal. De aanhoudingen gebeurden op donderdagmiddag 7 oktober 2004 voor een winkel op het Statenplein in Dordrecht. Uit onderzoek bleek dat de vier ook spullen waaronder pennen bij zich hadden die afkomstig waren uit een andere winkel. De aangehouden verdachten zijn drie vrouwen van 20 en 22 (2x) jaar en een 23-jarige man allemaal uit Dordrecht.

BEDRIJFSINBRAAK
HENDRIK-IDO-AMBACHT Bij een inbraak in een bedrijf aan het Volgerland is tussen 6 oktober 15.45 uur en 7 oktober 07.00 uur een grote hoeveelheid gereedschap ontvreemd. Onbekenden vernielden een bouwcontainer en sloegen hun slag. De technische recherche doet sporenonderzoek.

BUIS
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een losgeschoten rioolbuis heeft letsel veroorzaakt bij een 39-jarige man uit Oss. Deze loste de rioolbuis op donderdagmiddag 7 oktober 2004 op de Achterambachtseweg in Hendrik-Ido-Ambacht. De buis schoot los uit de kraan en kwam op de voet van de 39-jarige terecht. De ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis in Zwijndrecht.

ONGEVAL
ZWIJNDRECHT Een 18-jarige bromfietsster uit Zwijndrecht is gewond geraakt bij een ongeval. Ze had last van haar rug. Het slachtoffer wachtte op donderdagavond 7 oktober 2004 voor de verkeerslichten van de Koninginneweg in Zwijndrecht. Een auto botste achter op de brommer.

ZINGEN
ZWIJNDRECHT Een 34-jarige man uit Dordrecht heeft de nacht doorgebracht in een politiecel. Agenten gingen op donderdagavond 7 oktober 2004 naar het Gerbrandyplein in Zwijndrecht. Daar zat de verdachte hard te zingen. Hij kon ook bijna niet meer staan door dronkenschap. De politiemensen hielden de man aan voor openbare dronkenschap.