Binnensticht 10.30 uur

Utrecht 08-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Hennepkwekerij ontmanteld

ZEIST De politie heeft op woensdag 6 oktober, om 16.50 uur, een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Laan van Vollenhove.

In de woning werd niemand aangetroffen en de planten bleken reeds te zijn geoogst. De apparatuur van de professioneel opgezette kwekerij werd inbeslaggenomen. Tevens bleek bij het onderzoek dat de meterkast was geforceerd en illegaal stroom werd gebruikt.

Een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij wordt ingesteld.

Verkeersongeval met letsel

GROENEKAN Bij een aanrijding op de Koningin Wilhelminalaan is donderdagavond 7 oktober, om 17.30 uur, een 16-jarige bestuurster van een bromfiets gewond geraakt.

Zij reed samen met haar passagiere over het fietspad komende uit de richting van Utrecht en gaande in de richting van Maartensdijk. Bij de inrit van een woning werd de bromfietser over het hoofd gezien door een afslaande 32-jarige automobiliste uit Groenekan. De onfortuinlijke bromfietser, een inwoonster van Den Dolder, reed met haar voertuig tegen de zijkant van de personenauto aan en beide opzittenden van de bromfiets kwamen ten val. De bestuurster van de bromfiets werd voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis maar kon later weer naar huis. Zij hield aan de aanrijding kneuzingen over.

Man zonder geduld

DE BILT De politie heeft donderdagmiddag, om 15.10 uur, een 27-jarige inwoner uit Zeist aangehouden omdat hij niet wilde wachten bij een verkeerscontrole op de Utrechtseweg.

De man was met zijn personenauto een geslotenverklaring ingereden en kreeg een stopteken. Omdat de verdachte niet de enige overtreder was werd hij even naar de zijde van de weg gewezen. De automobilist vond dat hij te lang moest wachten en reed met hoge snelheid weg. Een motoragent kon de bestuurder achterhalen. Hij werd aangehouden en kreeg meerdere processen-verbaal.

Onder invloed alcohol

ZEIST De politie heeft vrijdagmorgen 8 oktober, om 01.50 uur en 03.50 uur, op de Utrechtseweg en de Lievendaallaan twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Een 36-jarige Zeistenaar bestuurde zijn voertuig met een hoeveelheid alcohol van 435 ug/l in zijn lichaam. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uur. De tweede verdachte, een 18-jarige inwoner uit Zeist, blies 265 ug/l. Laatstgenoemde had ook geen rijbewijs en kreeg hiervoor ook een proces-verbaal.