Vlaamse overheid

Vlaamse Regering in kort bestek

Op voorstel van minister-president Yves LETERME en van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN:

De Vlaamse Regering beslist tot gedeeltelijke verdeling van het provisionele bufferkrediet voor het departement Leefmilieu en Infrastructuur.

Op voorstel van Vlaams minister Inge VERVOTTE:

De Vlaamse Regering wijzigt principieel een uitvoeringsbesluit bij het decreet over de Armoedebestrijding. De aanpassing betreft het werkgebied van erkende organisaties voor opleiding van ervaringsdeskundigen. Het wijzigingsbesluit wordt nog voor advies voorgelegd aan de Raad van State.

Op voorstel van Vlaams minister Dirk VAN MECHELEN:

De Vlaamse Regering stemt in met een bestelling bij CIPAL van exploitatie voor de webservices onroerende voorheffing voor een periode van maximaal vijf jaar.


* * *

De Vlaamse Regering past de modaliteiten aan tot invoering van het centrale thesauriebeheer voor de Vlaamse openbare instellingen. Er wordt een uitzonderingsbepaling opgenomen waardoor aan de instellingen de werkelijke kosten worden terugbetaald wanneer dotaties niet tijdig of onvoldoende worden uitbetaald om een andere reden dan omwille van een efficiënt kasbeheer.


* * *

De Vlaamse Regering beslist tot voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van gebieden voor de winning van oppervlaktedelfstoffen 'berggrindontginning Kempens Plateau'.

Op voorstel van Vlaams minister Bert ANCIAUX:

De vzw 'Vier op 'n Rij' uit Sint-Niklaas krijgt een erkenning als professioneel muziekensemble voor de periode 2003-2006.

Op voorstel van Vlaams minister Geert BOURGEOIS:

Mark Andries volgt Dirk Michiels op als bijzonder vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering in de raad van bestuur van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde in Antwerpen.

Op voorstel van Vlaams minister Kris PEETERS:

De Vlaamse Regering draagt Ivo Van Vaerenbergh voor met het oog op zijn herbenoeming door de algemene vergadering tot bestuurder van de nv Aquafin. Hij wordt ook voorgesteld als voorzitter van de raad van bestuur.


* * *

In het kader van het structurele onderhoud van de Ring rond Antwerpen hecht de Vlaamse Regering haar goedkeuring aan drie ramingstaten.

Op voorstel van Vlaams minister Kathleen VAN BREMPT:

Hugo Geerts vervangt Bert De Wel als vertegenwoordiger van de Vlaamse Regering bij het beslissingsorgaan van de Interregionale Verpakkingscommissie.


-----
einde

-----


---