Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen 08-10-2004

Te snel bij wegwerkzaamheden
BEILEN - Donderdagmiddag reed een agent over de A28 ter hoogte van de wegwerkzaamheden. Daar werd hij met hoge snelheid ingehaald door een automobilist. Er werd een snelheid van 124 kilometer gemeten nadat correctie was toegepast. De 50-jarige bestuurder uit Frankrijk betaalde een boete van 350.

Politie pakt autokraker
VRIES - In de nacht van donderdag op vrijdag meldde een buurtbewoner dat aan de Tipkampen twee mannen aan een auto stonden te morrelen. Bij onderzoek in de omgeving ontdekte de politie een man die zich in de bosjes had verstopt. Deze 28-jarige man uit Oude Pekela had een plastic zak bij zich met daarin een autoradio. In de onmiddellijke omgeving werd een tweede autoradio aangetroffen, vermoedelijk afkomstig van diefstal. De man is ingesloten voor verder onderzoek, de andere man werd niet aangetroffen in de omgeving.

Inbraak overdag
EMMER COMPASCUUM - Een 33-jarige bewoner aan Kanaal B ZZ ontdekte donderdagavond bij thuiskomst dat overdag was ingebroken in zijn woning. Alle apparatuur zoals o.a. TV en cd-speler werd weggenomen. De achterdeur werd geforceerd om binnen te kunnen komen. Het schadebedrag is nog niet bekend. Door de politie is een buurtonderzoek ingesteld.

Autobrand
COEVORDEN - In de nacht van donderdag op vrijdag werd omstreeks 02.00 uur een bewoonster aan de Oostersingel wakker van geluiden op straat. Toen zij ging kijken zag zij dat een auto in brand stond. Hoewel de brandweer ter plaatse kwam om de brand te blussen moet de auto als verloren worden beschouwd. De auto is van een 30-jarige man uit Bovensmilde, schadebedrag nog niet bekend. Onderzoek moet uitwijzen of hier sprake is van brandstichting.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.