Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, hercontrole rondom Hommelse Poort

Publicatiedatum: 08-10-2004

Gisteravond heeft er een hercontrole plaatsgevonden rondom de Hommelse Poort naar aanleiding van de controle op 12 augustus jl. Gebiedsagenten, agenten van Bijzonder Wetten en controleurs van de Voedsel en Waren Autoriteit hebben tussen 15.00 en 23.00 uur winkels en horecagelegenheden gecontroleerd op de Hommelstraat, de Hommelseweg en de Driekoningenstraat.
Bijzondere Wetten heeft vijf keer een zaak tijdelijk gesloten omdat er geen beheerder aanwezig was en daarvoor is ook proces-verbaal geschreven. Eén van deze zaken gaat langer dicht, omdat de eigenaar een vergunning had voor een winkel, maar de ruimte als horecagelegenheid gebruikte en daar niet de noodzakelijke vergunningen voor heeft. Een andere zaak moet het achterste gedeelte gesloten houden. Ook daar vonden horeca-activiteiten plaats, waarvoor geen vergunning aanwezig is.
Door de Voedsel en Waren Autoriteit zijn drie boetes uitgeschreven, één keer voor te hoge temperatuur en twee keer voor ongedierte en slechte hygiëne. Daarnaast zijn er twee waarschuwingen uitgedeeld voor bouwkundige gebreken en voor hygiëne.

voor nadere informatie:
Remke Weller
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---

Gelderland-Midden